13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Αυξήθηκαν κατά 300.000 οι οφειλέτες του Δημοσίου

Ημερομηνία:

Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι το σύνολο των φορολογουμένων που χρωστά στο Δημόσιο ανέρχεται σε 2.451.909, κατά 300.000 περισσότεροι σε σχέση με τον Ιούλιο

 

Νέα αύξηση σημείωσαν τον Αύγουστο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία ανήλθαν στα 15,88 δισ. ευρώ έναντι 15,22 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι μετατέθηκε η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ κατά 30 ημέρες. 

Στην πραγματικότητα, οι οφειλέτες του δημοσίου μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι. Και αυτό διότι το υπουργείο Οικονομικών κρατάει σε ξεχωριστή λίστα αυτούς οι οποίοι απέκτησαν χρέη πριν την 1/1/2013. Πρόκειται για 1.152.663 άτομα τα οποία χρωστούν (αθροιστικά) το ποσό των 51,783 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013 έχουν ενταχθεί 175.884 οφειλέτες. Επίσης, 121.232 οφειλέτες έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 48 δόσεων, που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 31 Δεκεμβρίου 2012.

Αμετάβλητες παρέμειναν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν στα 3,931 δισ. ευρώ, έναντι 3,915 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Αύγουστο ανήλθαν σε 745 εκατ. ευρώ, έναντι 742 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...