19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αυξήθηκαν στα 26 τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα – Πού εντοπίζονται – Δύσκολη η διάκριση των συμπτωμάτων από τη γρίπη

Ημερομηνία:

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων της Όμικρον στην Ελλάδα.

Στα 26 έχουν φτάσει τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής, Θεοκλής Ζαούτης, ενημέρωσε για τον νέο αριθμό, σημειώνοντας πως τα περιστατικά εντοπίζονται σε ΚρήτηΛακωνία και Αττική, λιγότερα.
Οι ανακοινώσεις του κ. Ζαούτη έγιναν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία.

Τα κρούσματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους, όπως είπε, αλλά ούτε έχουν όλα να κάνουν με άτομα που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ προειδοποίησε πως το επόμενο διάστημα θα δούμε περαιτέρω αύξηση των περιστατικών, ενώ συμπέρανε πως η νέα μετάλλαξη κυκλοφορεί πλέον μεταξύ μας.

Σκοπός είναι, όπως εξήγησε, να καθυστερήσουμε την Όμικρον και να προλάβουμε να εμβολιαστούμε.

«Καμπανάκι» για τα παιδιά

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περιστατικά COVID που εντοπίζονται στη χώρα, σημειώνοντας πως το 25% με 30% αυτών αφορά παιδιά.

Μελέτες δείχνουν ότι η πανδημία επηρεάζει τα παιδιά και προκαλεί κατάθλιψη, άγχος και έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει το προσδόκιμο ζωής των παιδιών μας, τόνισε σε άλλο σημείο.

Τα συμπτώματα της Όμικρον

Στο ίδιο συνέδριο, που γίνεται υπό τον συντονισμού του Σωτήρη Τσιόδρα, συμμετείχε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος ενημέρωσε πως έχουν αλλάξει τα συμπτώματα της COVID-19.

Το αρχικό στέλεχος προκαλούσε πυρετό, ξηρό βήχα, μεγάλη κόπωση, ανοσμία και αγευσία και σε ένα ποσοστό γαστρεντερικές διαταραχές.

Με τη μετάλλαξη Δέλτα άλλαξαν, όμως, τα πράγματα και κυριάρχησαν συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος και η καταρροή. Οι εμβολιασμένοι, δε, σταμάτησαν να εμφανίζουν βήμα και πυρετό ενώ έχουν καταρροή, πονοκέφαλο, φτερνίσματα αλλά και απότομο μπούκωμα.

Όσον αφορά στην Όμικρον, τα στοιχεία από τη Βρετανία δείχνουν πως προκαλεί πονοκέφαλο, καταρροή, πονόλαιμο και κόπωση.

Το πιο συχνό ερώτημα είναι «γρίπη ή COVID» είπε και τόνισε πως δεν γνωρίζει την απάντηση, αλλά ζήτησε σε όσους παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα –ειδικά τις μέρες των γιορτών– να κάνουν τεστ.

"google ad"

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ