25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Αυστρία: «Η βαλκανική οδός θα παραμείνει κλειστή και μάλιστα για πάντα»

Ημερομηνία:

Στην κατηγορηματική δήλωση πως η βαλκανική οδός της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα μείνει «για πάντα κλειστή» προχώρησε η υπ. Εσωτ. της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στη γερμανική εφημερίδα Die-Welt

«Η θέση μου είναι σαφής, η βαλκανική οδός παραμένει κλειστή και μάλιστα για πάντα» είπε συγκεκριμένα η αυστριακή υπουργός, προσθέτοντας πως εφόσον αυτή η στάση υιοθετηθεί από όλες τις χώρες, η Ευρώπη θα καταφέρει να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα» προς τους πρόσφυγες, αποθαρρύνοντάς τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στις ακτές της.

«Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στην διατήρηση της σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη» είπε η Μικλ-Λάιτνερ, αναφερόμενη στις βαλκανικές χώρες που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Η ΠΓΔΜ εξετάζει τα νέα δεδομένα μετά τις αποφάσεις της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας για περιορισμούς των προσφυγικών ροών και αναμένεται να αποφασίσει και αυτή επισήμως το κλείσιμο του σημείου διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης.

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ