21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυτή είναι η νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Ημερομηνία:

Μια αυτοματοποιημένη διαδικασία του υπουργείου Οικονομικών έφερε την ανακοίνωση για τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται πως τα σημειώματα που εστάλησαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), προέρχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο στέλνει κάθε μήνα σημειώματα με πανομοιότυπο περιεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης των 100 δόσεων και για την αποστολή των οποίων δεν χρειάζεται και δεν δόθηκε οποιαδήποτε εντολή.

Το υπουργείο οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η σχεδιαζόμενη ρύθμιση που προωθείται  θα περιλαμβάνει χρέη προς το Δημόσιο που έχουν λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις για όλους τους οφειλέτες.

Σύμφωνα, με τα όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στην ισχύουσα ρύθμιση των 100 δόσεων θα επέλθουν τροποποιήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι «δυσκαμψίες». Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές θα είναι η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση και όσων φορολογουμένων έχουν χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και η καθολική εφαρμογή των 100 δόσεων για όλους τους οφειλέτες. Επίσης αναμένεται να καταργηθεί και το διαρκές αυτόφωρο για όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...