22.8 C
Chania
Saturday, July 6, 2024

Αυτόματη ενημέρωση για βλάβες στα φανάρια των Χανίων μέσω…SMS

Ημερομηνία:

Με κόστος μικρότερο των 50 ευρώ το μήνα στον Δήμο Χανίων εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό σύστημα άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση βλάβης των φωτεινών σηματοδοτών το οποίο συνδέει την τεχνολογία της ηλεκτρονικής ρύθμισης της κυκλοφορίας με τις δυνατότητες της …κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, εδώ και χρόνια η λειτουργία των φαναριών στους δρόμους της πόλης των Χανίων ρυθμίζεται με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μέσω προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μάλιστα το πρόγραμμα της λειτουργίας των φαναριών εξελίσσεται διαρκώς σε συνεργασία του τμήματος Φωτεινών σηματοδοτών του δήμου και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όμως το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται εάν συμβεί κάποια βλάβη σε φωτεινούς σηματοδότες; Οι υπεύθυνοι περιμένουν τα αγανακτισμένα τηλεφωνήματα των μπoτιλιαρισμένων οδηγών και μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη επικρατεί το κυκλοφοριακό χάος;

Τίποτε από όλα αυτά, γιατί και εδώ την βέλτιστη λύση δίνει η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο προιστάμενος του τμήματος φωτεινών σηματοδοτών του δήμου Χανίων κ.Γαβριήλ Μαρινάκης « ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που ρυθμίζει την κυκλοφορία έχει ένα ειδικό πρόγραμμα με το οποίο τα σήματα για τις βλάβες των σηματοδοτών, μέσω του υπολογιστή πηγαίνουν σε κινητό τηλέφωνο και από το οποίο αυτομάτως αποστέλλεται ένα SMS στο κινητό τηλέφωνο με το οποίο ενημερώνεται αμέσως για το σημείο όπου είναι η βλάβη και για το είδος της».

Έτσι, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο «σβήσουν» τα φανάρια σε μιαν διασταύρωση της πόλης των Χανίων, αμέσως ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής «στέλνει» μήνυμα στο απλό κινητό τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο με το σύστημα και αυτό με την σειρά του σε λίγα δευτερόλεπτα στέλνει γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο που βρίσκεται στην κατοχή του υπεύθυνου υπαλλήλου, ο οποίος – όπου και αν βρίσκεται – αμέσως κινητοποιεί τα συνεργεία για την επισκευή της βλάβης.

Το συνολικό κόστος του πρωτοποριακού αυτού συστήματος εξαρτάται από τον αριθμό των SMS που στέλνονται και σε συνδυασμό με το πάγιο είναι μικρότερο των 50 ευρώ μηνιαίως, ενώ τα οφέλη από την άμεση αποκατάσταση των βλαβών και την ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας είναι τεράστια.

Flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων...

Χασισοφυτεία Κουρνά: Με τέτοιους «παπάδες», θα έκαναν …αρχιερατικό συλλείτουργο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν τα στελέχη της Δίωξης...