15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Αφού η φτώχια είναι αναπόφευκτη, ας χωριστούμε σε “εθνικιστές” και “αντι-εθνικιστές” και να μαλώνουμε για τη “Μακεδονία”

Ημερομηνία:

Λένε κάποιοι ότι το θέμα με την ονομασία της Μακεδονίας είναι ευρύτερο γιατί μέσω αυτού του ζητήματος ο καταπιεσμένος Έλληνας ξανα αντιδρά και εκφράζει και τη δυσαρέσκειά του για την οικονομική πραγματικότητα. Είναι όμως έτσι;

Ενώ όλοι ασχολούνται με το “μακεδονικό” την ίδια στιγμή προχωρά το μεγάλο ξεπούλημα των ακινήτων του δημοσίου, όμως κανείς απολύτως δεν ασχολείται. Ούτε βεβαίως η Νέα Δημοκρατία.

Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία βρήκε ευκαιρία και βγαίνει μπροστά και εκφράζει λόγο για τη “Μακεδονία”, γιατί εκεί μπορεί να διαφοροποιηθεί, μπορεί να συσπειρώσει ψηφοφόρους, ενάντια στην Αριστερά “που δεν έχει πατρίδα, δεν έχει ιερά και όσια”.

Βολεύει αυτή η αντιμαχία τόσο την Αριστερά των μνημονίων όσο και τη Δεξιά των μνημονίων.

Ο καθένας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσπειρώνει τους πολίτες με βάση την αντίθεση, “πατριώτης”, “αντι-εθνικιστής”. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την “ανάγκη συνεργασίας” για την “υπέρβαση του παρελθόντος” και η Νέα Δημοκρατία μιλά “για τη βούληση των πολιτών που δεν εισακούεται”, για τη Μακεδονία που ξεπουλιέται…

Και όλοι ξεχνούν πως οι άνθρωποι εκεί έξω ακόμη πεινούν, ακόμη η ανεργία είναι κοντά στο 25%, ακόμα άνθρωποι πετιούνται έξω από τα σπίτια τους, ακόμη πουλιούνται τα ακίνητα του δημοσίου, ακόμη εφαρμόζονται ακραία μέτρα λιτότητας που ωθούν στο περιθώριο μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας.

Γι’ αυτά όμως, ούτε η “πατριωτική δεξιά” θα μιλήσει, ούτε η “αντι-εθνικιστική” Αριστερά των μνημονίων. Δε μπορούν να μιλήσουν γιατί γι’ αυτά συμφωνούν. Ας μαλώνουν λοιπόν για την “πατρίδα”. Ας μαλώνουν για τη Μακεδονία.

Οι από κάτω, καλό θα είναι να μην αγωνίζονται για τις ζωές τους, καλό είναι να μαλώνουν για τη “Μακεδονία”, καλό είναι να διαλέγουν στρατόπεδα όχι με βάση την καταπίεση και τη φτώχια, αλλά με βάση αν είναι “λιγότερο” ή “περισσότερο” ή “καθόλου” πατριώτες… Και την ίδια στιγμή που η Ελλάδα χωρίζεται σε εθνικιστές και αντι-εθνικιστές, η πατρίδα ξεπουλιέται. Και κανείς δε βγάζει κιχ.

Η ατζέντα έχει αλλάξει. Το μνημόνιο είναι αναπόφευκτο, η φτώχια μια φυσική πραγματικότητα, ας μαλώνουμε λοιπόν για τη “Μακεδονία”.

Τέτοιοι “βάρβαροι” είναι βολικοί για όλους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...