20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Αύριο η πρώτη δίκη – δίωξη στα Χανιά

Ημερομηνία:

 Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 το πρωίΓια αύριο Παρασκευή το πρωί είναι προγραμματισμένη στα δικαστήρια Χανίων η εκδίκαση της πρώτης από τις υποθέσεις των διώξεων που έχουν ασκηθεί στα Χανιά εις βάρος πολιτών για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες ενάντια στα μνημονικά μέτρα την τελευταία διετία. Από τους 31 συνολικά Χανιώτες που διώκονται με επίπλαστα, όπως έχει καταγγελθεί από τους τοπικούς φορείς, κατηγορητήρια, αύριο καλούνται σε δίκη ένας εκπαιδευτικός, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Φορείς και συλλογικότητες της πόλης συνεχίζουν να καλούν τους Χανιώτες, σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα δικαστήρια, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους και να καταδικάσουν τις όποιες αντιδημοκρατικές, μεθοδεύσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες – Να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές

Στις 25 Μαρτίου του 2012, μετά από αποφάσεις της ΕΛΜΕ, άλλων συλλόγων και κοινωνικών φορέων της πόλης, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Οι αποφάσεις αυτές κινούνταν στα πλαίσια αντίστοιχων αποφάσεων πανελλαδικά, που καλούσαν σε διαδηλώσεις την ίδια ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Ενόσω, λοιπόν, οι παρευρισκόμενοι διαδήλωναν ειρηνικά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ δε δίστασαν να επιτεθούν συντεταγμένα και απρόκλητα με γκλομπς και δακρυγόνα, αδιαφορώντας για όσους βρίσκονταν εκεί, χτυπώντας ακόμη και γονείς με παιδιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των συμπλοκών, αστυνομικοί συνέλαβαν αναίτια τρεις από τους διαδηλωτές, έναν καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έναν μεταπτυχιακό φοιτητή, ενεργό μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών Πολυτεχνείου Κρήτης κι έναν προπτυχιακό φοιτητή, ενεργό μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι ουδεμία σχέση δεν είχαν με κάποια πρόκληση συμπλοκών, αλλά ακολουθούσαν την απόφαση των αντίστοιχων συλλόγων και φορέων όπου ανήκουν. Ταυτόχρονα δε, η δράση του φοιτητή και μέλους του συλλόγου φοιτητών ως φωτορεπόρτερ δεν αποτέλεσε καμία δικαιολογία για την αστυνομία, ώστε να μην τον συλλάβουν. Αντιθέτως, ο άνδρας που τον συνέλαβε τον απείλησε τόσο για τη συγκεκριμένη δράση του εκείνη την ημέρα, αλλά και για τη συμμετοχή του σε προηγούμενες διαδηλώσεις. Η σύλληψή τους ακολουθήθηκε από πολλές ακόμη άτοπες κατηγορίες εις βάρος τους, γεγονός που τους οδηγεί στην εκδίκασή τους στις 28 Ιουνίου του 2013.

Η καταδίκη των τριών αγωνιστών αποδεικνύει ξεκάθαρα για εμάς τις διαθέσεις της κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στη νεολαία και σε όσους παλεύουν για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η επιστράτευση δεκάδων απεργών σε διάφορους κλάδους, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι και προσπαθεί να αντισταθεί, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο, τη στιγμή που δεν μπορούν να τους έχουν με το μέρος τους.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, τη αναίτια σύλληψη των τριών αγωνιστών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης ανθρώπων με ενεργό ρόλο στα σωματεία και στους συλλόγους, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλοι εμείς, οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση του κράτους στον αγωνιζόμενο λαό και συνολικά στο παρόν σύστημα εκμετάλλευσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, απαιτούμε:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Συμπαράσταση ΕΠΑΜ Χανίων στους διωκόμενους διαδηλωτές

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους διαδηλωτές της παρέλασης της 25ης Μαρτίου του 2012, που δικάζονται την Παρασκευή 28 Ιουνίου στα Δικαστήρια Χανίων.

Η κυβέρνηση διολισθαίνει όλο και πιο πολύ στον αυταρχισμό και την απολυταρχία καταργώντας κάθε προσπάθεια λαϊκής αντίδρασης και διαμαρτυρίας, ενάντια στα δόλια σχέδια ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό εκτός από τις αποφάσεις φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής, (ακόμα και θεσμικής όπως έγινε με την περίπτωση της ΕΡΤ), προχωρά σε εκδικητικές διώξεις ανθρώπων που απλώς συμμετείχαν σε νόμιμες και ειρηνικές διαδηλώσεις φορτώνοντάς τους ένα σωρό ψευδείς κατηγορίες.

Θα θέλαμε απλώς να υπενθυμίσουμε στις αρμόδιες αρχές το άρθρο 11, παρ.1 του Συντάγματος της Ελλάδας

«Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα»

"google ad"

Για τούτο ελπίζουμε ότι οι δικαστές των Χανίων θα τιμήσουν τον όρκο τους ακολουθώντας το παράδειγμα του ηρωικού Εισαγγελέα Ιωάννη Πενταγιώτη και θα αθωώσουν τους 3 συμπολίτες μας κατηγορούμενους για το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα τους να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, δεν ποινικοποιούνται, οι δημοκρατικές ελευθερίες δε φιμώνονται!

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δηλώνει πως θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την εξόντωση του ελληνικού λαού και θα είναι στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας που διώκεται για τη συμμετοχή του σε τέτοιου είδους δράσεις.

ΚΕΕΡΦΑ-ανακοινωση για δικη αγωνιστων

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου δικάζονται στα Χανιά με ψεύτικες κατηγορίες  οι τρεις αγωνιστές (ένας καθηγητής Β’ βάθμιας, ένας μεταπτυχιακός κι ένας προπτυχιακός φοιτητής) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην παρέλαση της 25ης  Μαρτίου  2012.

Είναι η πρώτη δίκη της βιομηχανίας διώξεων  που έχει στήσει στα Χανιά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τοπική ασφάλεια και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής εναντίον συνδικαλιστών και αγωνιστών με μόνο κριτήριο τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατά των μνημονίων .

Το χτύπημα κινητοποιήσεων  με τα ΜΑΤ και οι επιστρατεύσεις πάνε χέρι χέρι με την συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ.και την κάλυψη που δίνει στις φασιστικές συμμορίες.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων δε θα περάσει.Με δυνατό εργατικό και αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα θα τσακίσουμε τρόικες,μνημόνια και νεοναζί!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή  28 Ιουνίου στην πλατεία Δικαστηρίων στις 9.00 π.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την δίκη των τριών αγωνιστών

Στις 25 Μαρτίου του 2012, μετά από αποφάσεις της ΕΛΜΕ, άλλων συλλόγων και κοινωνικών φορέων της πόλης, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Μετά από ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας από την πλευρά της αστυνομίας συνελήφθησαν  ένας καθηγητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, ενεργό μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών Πολυτεχνείου Κρήτης κι ένας προπτυχιακός φοιτητής, ενεργό μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι ουδεμία σχέση δεν είχαν με κάποια πρόκληση συμπλοκών,. Η σύλληψή τους ακολουθήθηκε από πολλές ακόμη αστήρικτες κατηγορίες εις βάρος τους, γεγονός που τους οδηγεί στην εκδίκασή τους στις 28 Ιουνίου του 2013.

Η δίωξη των τριών αγωνιστών αποτελεί κομμάτι του αυταρχικού φασιστικού κατήφορου μιας κυβέρνησης που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που επιστρατεύει εργαζόμενους, που στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντά με τα ΜΑΤ, που στα Χανιά έχει κάνει ρεκόρ συλλήψεων διαδηλωτών, που εφαρμόζει επί της ουσίας την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Είναι κομμάτι της πολιτικής κυβέρνησης–ΕΕ-ΔΝΤ που οδηγεί στο περιθώριο και στην εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενους και που για να εφαρμοστεί απαιτεί πρακτικές χούντας.

Αν δεν ανατραπούν είμαστε όλοι εν δυνάμει διωκώμενοι!!!

Όλοι στην συγκέντρωση στα δικαστήρια την Παρασκευή 28/6 στις 9:00 στα Δικαστήρια!!!

Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

Να αθωωθούν οι τρεις συλληφθέντες της25ης Μαρτίου 2012 στα Χανιά!

Κανένας αγωνιστής διωκώμενος!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το...