14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Αύριο θα είναι και η δική μας σειρά”: Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν συναντά τον Ολάντ για να υποστηρίξει την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής Ζαν-Λυκ Μελανσόν θα γίνει δεκτός σήμερα 17 Φεβρουαρίου στις 15:00 στα Ηλύσια Πεδία, από τον Φ. Ολάντ, για να υποστηρίξει την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.

Με επιστολή του της 4ης Φεβρουαρίου, είχε ζητήσει από τον αρχηγό του Κράτους τη συνάντηση αυτή. “Δεν έχω άλλο τρόπο παρά να συνομιλήσω, να πείσω” τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “ότι δεν μπορεί να δεχτεί τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΕΚΤ προς εκείνους που δεν υπακούν την τρόικα, διότι αύριο θα είναι η δική μας η σειρά”, εξήγησε χθες ο ιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς.

Από τη νίκη του κ. Τσίπρα – στο εξής, ο μοναδικός ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ευρώπη – ο Ζαν – Λυκ Μελανσόν κάνει τα πάντα για να βοηθήσει αυτόν που υποστηρίζει εδώ και χρόνια. Συμπεριλαμβανομένης και της αποσιώπησης της κριτικής κατά του Φ. Ολάντ. “Δεν πρόκειται να εκπροσωπήσω τους Έλληνες έναντι του Φ. Ολάντ, πηγαίνω εκεί ως Γάλλος, ως κάποιος που συνέβαλε στη νίκη του το 2012”, εξήγησε ο κ. Μελανσόν.

Η Γαλλία “μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην ανακατεύθυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής”, διαβεβαίωσε ο ευρωβουλευτής.

“Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, ωστόσο οφείλουμε στους Έλληνες να προσπαθήσουμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν φανταζόμαστε ότι γίνονται”, εξηγεί ο Ερίκ Κοκερέλ, συντονιστής του Κόμματος της Αριστεράς. “Ο Φ. Ολάντ προτίθεται να παίξει έναν ενοποιητικό ρόλο, αλλά όταν ένας από τους εταίρους – η τρόικα, το Βερολίνο – τηρεί αδιάλλακτη στάση, δεν γίνεται να εμμένει στην ίδια θέση. Θα πρέπει να διαλέξει”, λέει κατηγορηματικά ο κ. Κοκερέλ.

Την Κυριακή οργανώθηκε στο Παρίσι διαδήλωση υποστήριξης της Ελλάδας, κυρίως μετά από πρωτοβουλία του Μετώπου της Αριστεράς. Συγκεντρώθηκαν πολλές χιλιάδες άτομα. “Πρέπει να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό, να καταστεί βιώσιμο το χρέος, διαφορετικά η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον”, λέει η γραμματέας των εκπροσώπων Ευρώπης Οικολογίας  – Πρασίνων, για την οποία η Γαλλία “πρέπει να καταθέσει κάποια πρόταση στο τραπέζι”.

Στις 4 Φεβρουαρίου, οι κκ Μελανσόν και Λωράν είχαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, μερικές ώρες μετά τη συνάντηση του τελευταίου με τον Φ. Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ένα διακριτικό ραντεβού, χωρίς κάμερες και φωτογράφους, σύμφωνα με την επιθυμία του κ. Τσίπρα, που δεν ήθελε να δοθεί δημοσιότητα στο γεγονός.

Le Monde

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...