18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Α. Σκέρτσος: “Ας σκεφθούμε, πως θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του Υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή” – Π. Πολάκης: “”Αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών”

Ημερομηνία:

Την αντίδραση του Άκη Σκέρτσου πυροδότησε η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σε σχέση με τα εμβόλια, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι θα αποφασίσει τον Σεπτέμβρη με Οκτώβρη… αν θα κάνει εμβόλιο και ποιο θα είναι αυτό.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

Ας σταθούμε λίγο κι ας σκεφθούμε πως θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του Υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή του εμβολιασμού κατά της COVID”.

Π. Πολάκης: “Αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών”

Με αφορμή την αντίδραση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τις δημόσια διατυπωμένες απόψεις του πρ. αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στη χώρα μας και την αντίστοιχη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο τονιζει τα εξής:

  • Ναι, αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων, με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση-3 της μελέτης τους! Σε αυτές τις κατηγορίες το όφελος υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου. Μια ματιά στα στοιχεία εισαγωγών, διασωληνώσεων & θανάτων με βάση την ηλικία, που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ από την αρχή της πανδημίας, πείθει για το δίκιο που έχω για τα παραπάνω (βλ. σχετικό συνημμένο πίνακα, μέχρι 16-6-2021).

  • Ναι, αν ήμουν υπουργός δεν επρόκειτο να ανοίξω την πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες με το Astra-Ζeneca, όταν γινόταν φανερές οι λίγες αλλά υπαρκτές επιπλοκές που οδηγούσαν άλλες χώρες σε απόσυρσή του από κάποιες ηλικίες. Αντίθετα δηλαδή μ’ αυτό που κάνατε εσείς για να «ξεστοκάρετε»!
  • Ναι, θα έφερνα τα μονοκλωνικά αντισώματα από την πρώτη στιγμή που πήραν έκτακτη έγκριση, για να μειώσω τις εισαγωγές και τους μισούς περίπου θανάτους, από αυτούς που δυστυχώς θρηνήσαμε ήδη.
  • Ναι, θα έφτιαχνα και θα στελέχωνα ΜΕΘ που θα μπορούσαν να καλύψουν την πίεση του συστήματος Υγείας και δεν θα άφηνα να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ οι 8.000 περίπου (από τους συνολικά 12.500 μέχρι σήμερα θανόντες), όπως κάνατε εσείς. Προφανώς θα είχα βάλει στο «παιχνίδι» και τις ιδιωτικές ΜΕΘ, όσες τουλάχιστον θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς επιστημονικά, γιατί δεν μπορούν όλες! Φυσικά και δεν θα έδινα διπλάσια αμοιβή στις ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλεύουν τα άλλα, μη-covid περιστατικά!

Ναι, αυτά θα έκανα… και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω!  Έχουμε δρόμο ακόμα με την πανδημία… και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Φέρτε τώρα τα φάρμακα! Θα υπάρξει κι άλλο κύμα (έστω και μικρότερο) το φθινόπωρο λόγω των διαρκών μεταλλάξεων.

Κλείνοντας την δημόσια απάντησή του ο Παύλος Πολάκης και απευθυνόμενος ξανά στον κ. Σκέρτσο, τόνισε: «Όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως Γιατρός και ως Αριστερός, δεν θα την αποκτήσεις εσύ, ακόμα και αν ζήσεις τρεις ζωές. Και να ξέρεις κι εσύ και όλοι οι άλλοι… ότι “καθαρή επιστήμη” δεν υπάρχει!  Έχει κοινωνικούς προσδιοριστές. Από το τι ερευνάς και γιατί, μέχρι το πως και ποιοι γεύονται τα αποτελέσματα της!  Και ο νοών νοείτω…»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...