20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Κινητοποιήθηκαν πλωτά του Λιμενικού, μέχρι και ελικόπτερο για να βρουν την 29χρονη Ελβετή κι αυτή κοιμόταν σε αυλή δίπλα στο σπίτι της

Ημερομηνία:

Τέλος στην αγωνία για την 29χρονη που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τετάρτης, από την περιοχή του οικισμού Γαλήνη Ιεράπετρας.

Η Τίνα – Καρολίνα Λοϊτενέγγα, βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης,  καλά στην υγεία της, να κοιμάται σε αυλή εγκαταλελειμμένης οικείας κοντά στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξαφάνισης της , είχε εκδοθεί missing alert.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Συναγερμός είχε σημάνει στην Ιεράπετρα  λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν νεαρός κάτοικος Μακρύ Γιαλού με καταγωγή από τα Τρίκαλα, δήλωσε στις Λιμενικές και στις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής,   την εξαφάνιση της 29χρονης Ελβετίδας συντρόφου του, η οποία του είχε αφήσει μήνυμα από το μεσημέρι της ίδιας μέρας,  ότι θα πήγαινε για μπάνιο στη θάλασσα, αλλά μέχρι τις 10:30 το βράδυ της ίδιας μέρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής , ούτε είχε επιστρέψει στο σπίτι τους.

Η εξαφάνιση της 29χρονης Ελβετίδας  δηλώθηκε από τον σύντροφο της αργά το βράδυ , αφού ο ίδιος, όπως υποστηρίζει,  είχε κάνει στην περιοχή όπου συνήθιζε να κολυμπά, τις απαραίτητες αναζητήσεις , κατά τις απογευματινές ώρες αλλά και μέχρι την ώρα που το βράδυ συνήθιζε να γυρίζει στο σπίτι τους, δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Τετάρτης ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις από την ξηρά και τη θάλασσα με δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, χωρίς μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης να βρεθεί κανένα ίχνος της 29χρονης.

Η νεαρή κοπέλα είχε φύγει  από το σπίτι της για να πάει στην παραλία, χωρίς όμως να έχει πάρει μαζί της τα προσωπικά της είδη και τα σχετικά με την τσάντα θαλάσσης αξεσουάρ , ενώ είχε αφήσει στο σπίτι της ακόμη και το κινητό της τηλέφωνο, που  συνήθιζε να έχει πάντα μαζί της.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας,  ζητήθηκε η συνδρομή από αέρος  ελικοπτέρου του Λιμενικού  Σώματος, το οποίο ήρθε και σκάναρε όλη την παραθαλάσσια περιοχή του Μακρύ Γιαλού χωρίς να βρει το παραμικρό στις ακτές , δεδομένου ότι την Τετάρτη έπνεαν νοτιάδες και είχε ισχυρό  κυματισμό.

Στις έρευνες συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή δύο πλωτά  σκάφη του Λιμενικού Σώματος,  μέλη εθελοντικών οργανώσεων έρευνας και διάσωσης , κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σκύλους ανιχνευτές ,  πάρα πολλοί  αστυνομικοί και Κλιμάκιο του ΤΑΕ Λασιθίου, ενώ ειχαν  χρησιμοποιηθεί και Drone για να ερευνηθούν  από αέρος οι πιο δύσβατες περιοχές της ακτής.

Το μεσημέρι της Πέμπτης από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε εντοπιστεί μια νεαρή κοπέλα,  που της έμοιαζε,  να ανεβαίνει προς την κοινότητα των Σχοινοκαψάλων και οι έρευνες της Αστυνομίας στράφηκαν προς την περιοχή αυτή .

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο βρέθηκε η συγκεκριμένη κοπέλα που είχε καταγραφεί από τις κάμερες αλλά δεν ήταν η αγνοούμενη 29χρονη  για την οποία έχει εκδοθεί ήδη η σχετική ανακοίνωση της εξαφάνισης της από τη Γραμμή Ζωής.

Η 29χρονη αγνοούμενη Ελβετίδα και ο Έλληνας σύντροφος της , είναι  ξενοδοχοϋπάλληλοι και έχουν εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

Την ίδια δουλειά είχαν αποφασίσει να κάνουν και στην τρέχουσα τουριστική σαιζόν και για το λόγο αυτό η 29χρονη είχε επιστρέψει πρόσφατα από την πατρίδα της.

"google ad"

Τελικά, τέλος καλό όλα καλά για την 29χρονη που εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...