19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αστυνομικός κρατώντας μαχαίρι, χαστούκισε μετανάστη στην Κω (video)

Ημερομηνία:

Σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, προκάλεσαν οι εικόνες από την Κω, όπου αρχιφύλακας, χαστουκίζει μετανάστη έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Μάλιστα, κρατάει και μαχαίρι στο χέρι του και υποδεικνύει στους μετανάστες που να σταθούν.

Ο Αρχιφύλακας, υπηρετούσε στο αεροδρόμια της Κω και τον οπλισμό που έφερε, δηλαδή το μαχαίρι που βλέπουμε στο βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος του AP, δεν προβλέπεται στον ατομικό οπλισμό ενός αστυνομικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο εικονιζόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

:”Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω. Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα”.

473  δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα

Βοήθεια ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε βάθος εξαετίας για χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ιταλίας, που αντιμετωπίζουν εισροή αυξημένου όγκου μεταναστών.

Η Ιταλία θα λάβει την περισσότερη βοήθεια, σχεδόν 560 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα θα λάβει 473 εκατ.

Μέρος της βοήθειας θα δοθεί και στις γαλλικές και βρετανικές αρχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση στο Καλαί.

Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκρίνει άλλα 13 προγράμματα αργότερα φέτος, τα οποία στη συνέχεια θα τεθούν σε εφαρμογή από τα κράτη-μέλη.

Πάνω από 1.000 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο από την Ιταλική ακτοφυλακή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιταλικής ακτοφυλακής, περισσότεροι από 1.000 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια επιχειρήσεων στη Μεσόγειο.

Ειδικότερα, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν -με τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής στη Ρώμη- πέντε επιχειρήσεις, κατά τις οποίες διασώθηκαν 671 άνθρωποι, ανάμεσά τους 48 παιδιά και 108 γυναίκες. Στις πέντε από αυτές, οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε υπερφορτωμένα σκάφη και κινδύνευαν να βυθιστούν.

Το Σάββατο διασώθηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι σε επιχειρήσεις ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, και δεν συμπεριλαμβάνει το ναυάγιο της Τετάρτης ανοικτά της Λιβύης, περί τους 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο (98.000 στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα). Περισσότεροι από 2.100 έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ