21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαπαβίτσας: Πότε έγιναν διαπραγματεύσεις και δεν το πήραμε χαμπάρι; Καταστροφή οι εκλογές

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Λαπαβίτσας μίλησε στο Βήμα FM για τη συμφωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές: «Πότε έγιναν διαπραγματεύσεις και δεν το πήραμε χαμπάρι; – Δεν είναι το μνημόνιο συμφωνία δύο φύλλων για ενοικίαση διαμερίσματος – Οι εκλογές δεν είναι απάντηση για τίποτα – Δεν είναι δουλειά και δικαιοδοσία του Π. Λαφαζάνη η δημιουργία κόμματος» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Αναλυτικά:

Για το ενδεχόμενο να ψηφίσει η Βουλή τη συμφωνία την Πέμπτη

Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα να παίζεται και να διακυβεύεται αυτή τη στιγμή η τύχη της χώρας έτσι. Να έρχεται ολόκληρο μνημόνιο αυτή τη βδομάδα… Τι είναι το μνημόνιο; Μια συμφωνία δύο φύλλων, για την ενοικίαση διαμερίσματος; Το μνημόνιο είναι σύνολο όρων και αλλαγών που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πότε έγιναν διαπραγματεύσεις και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ποιος διαπραγματεύτηκε αυτό το πράγμα και πώς θα έρθει στη Βουλή για να ψηφιστεί, χωρίς οι βουλευτές να το διαβάσουν και να το κοιτάξουν γραμμή-γραμμή; Τι θα έχουμε; Φαινόμενα του παρελθόντος και θα βγαίνουν μετά οι βουλευτές να λένε «α, δεν πρόλαβα να το διαβάσω»; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…

Για το τι επιδιώκει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός

Επιτάχυνση των διαδικασιών επιχειρεί και το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, για να γίνει αυτή η συμφωνία και να δεθεί το πράγμα πριν συνειδητοποιήσει ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει και να αντιδράσει.

Για τα σενάρια εκλογών

Εκλογές; Μάλιστα… Θα ακολουθήσουν με ρυθμό-εξπρές μετά από μια τέτοια διαδικασία; Θα είναι απλώς καταστροφή. Γιατί η χώρα δεν χρειάζεται άμεσα εκλογές και το έχω δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο. Ούτε χρειάζεται εκλογές σ’ αυτές τις συνθήκες. Τι δηλαδή να αποφασίσει η χώρα και με ποιον τρόπο; Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να μην μπει ξανά σε μνημονιακό δρόμο. Αυτό είναι και όχι να γίνουν εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι απάντηση για τίποτα αυτή τη στιγμή.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το plan B του

Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε «σχέδιο Β». Είχε ορισμένες ιδέες για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια κρίσιμη κατάσταση, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήταν ορισμένες ωραίες ιδέες, οι οποίες ήταν ρηξικέλευθες, αλλά δεν συνιστούν εναλλακτικό σχέδιο, κατά την άποψή μου. Το έχω καταθέσει πολλές φορές αυτό το πράγμα (ως άποψη).

Για την Αριστερή Πλατφόρμα και το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Κατ’ αρχήν, δεν θέλει κανένας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ διάσπαση. Δεύτερον, δεν είναι θέμα δημιουργίας κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Δεν είναι δουλειά του αυτό ούτε είναι στη δικαιοδοσία του. Είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος της Αριστεράς, με πολύ σημαντική παρουσία στα πράγματα και θα συνεχίσει να την έχει, αλλά δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια να το κάνει. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία δεν είναι να φτιάξει ένα νέο κόμμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά να βρει τρόπο για να εκφραστεί πολιτικά το «όχι» (του δημοψηφίσματος).

Πηγή: topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...