21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Βαγιωνάκη – Μπαλωμενάκης: Αμφιβολίες για τη νομιμότητα της ανάθεσης μελέτης σύνδεσης στο Πλατάνι

Ημερομηνία:

Μη νόμιμη αποδεικνύεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την δημιουργία κόμβου στον Εθνικό δρόμο στην περιοχή Πλατάνι, την οποία κίνησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα υπηρεσιακή αλληλογραφία, προκύπτει ότι δεν υπήρχε σχετική αρμοδιότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια είχε αναθέσει μελέτη για την εκκίνηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης κόμβου προοριζόμενου για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων που επιδιώκεται να κατασκευαστεί στη Σούδα. Εξ αρχής είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, ενώ το θέμα απασχόλησε, και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Με σχετική ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υποδομών οι Βουλευτές Χανίων κ.κ. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν η πρωτοβουλία αυτή υπήρξε ή όχι σύννομη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.4138/2013) η διοίκηση και επίβλεψη των έργων ΒΟΑΚ έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ). Στην αποκλειστική αρμοδιότητά του περιλαμβάνεται η ολική ή μερική ανάθεση ή κατόπιν διαγωνισμού της μελέτης και της κατασκευής του συνόλου ή τμημάτων ή επί μέρους έργων του ΒΟΑΚ, όπως και η διαχείριση των παρόδιων εκτάσεων που έχουν προέλθει από απαλλοτριώσεις.

Έτσι ενδεχόμενη απόφαση οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου θα στηριζόταν σε μη νόμιμες προϋποθέσεις, κινδυνεύει να κηρυχθεί ανίσχυρη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...