13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βαρδάκης: Άλλη μια μαύρη σελίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση της χώρας με υπογραφή Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση», τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση, βάλλει ευθέως τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας, μέσα από ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, που θίγει τον πυρήνα της δημόσιας λειτουργίας, προωθεί την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία, πλήττει βάναυσα ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί το μόχθο των ασφαλισμένων για να ευχαριστήσει ημετέρους, κολλητούς, με παχυλές αμοιβές από τη μια και ιδιωτικά συμφέροντα από την άλλη εκποιώντας την περιουσία του απόλυτου φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Βαρδάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση τριπλασιάζει τις αποδοχές του διοικητή, των γενικών διευθυντών, στα 8.134,56 ευρώ μισθό, όταν 600.000 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή αμείβονται με κάτω από 663 ευρώ.

“Η νομοθέτηση στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, εμφανώς αντιβαίνει στο άρθρο 103 του Συντάγματος, απαξιώνοντας την υπόσταση της δημόσιας λειτουργίας, χωρίς καμία αξιοκρατία, διάταξη που αποσκοπεί στην δημιουργία κομματικού στρατού στο Δημόσιο.

Το ευέλικτο σχήμα για τις προμήθειες και τις αναθέσεις, κατά παρέκκλιση από τη νομοθεσία δημιουργεί ερωτήματα, την ώρα, που το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας για τις δημόσιες συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους είναι γνωστό για σκάνδαλα και διαφθορά.

Την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, θα κληθεί να διαχειριστεί μια εταιρεία, η οποία θα είναι με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πράγμα που αποδεικνύει ότι αυτή η περιουσία, που περίπου ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο και αποτελεί εγγύηση των συντάξεων, θα περιέλθει στα χέρια ιδιωτικής εταιρείας και Golden Boys όταν χωρίς κανένα κοινωνικό έλεγχο.

«Μιλάτε για εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ενώ επί της ουσίας το απαξιώνετε. Προχωρούσατε όλο το προηγούμενο διάστημα σε βαρύγδουπες δηλώσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν το πληροφοριακό σύστημα.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, που μιλάμε έχουμε εκκρεμότητα πάνω από 400.000 συντάξεις, κύριε Υπουργέ και αφήστε τις αλχημείες και να μιλάτε για 83.000. Όταν αυτή τη στιγμή έχετε αφαιρέσει από το νούμερο που παρουσιάζετε τις διεθνείς υποχρεώσεις, τις συντάξεις παραπληγικών και άλλες συντάξεις τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ, τ. ΤΕΒΕ, που χρονίζουν.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου, οι οποίες αποτελούν μέρος της συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, έρχονται να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες στον οργανισμό με σοβαρό αντίκτυπο σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Τους τελευταίους μήνες γίναμε θεατές του μένους που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, επιτρέψτε μου να το πω, στοχοποιώντας τους για τεμπελιά, κατηγορώντας τους για δική τους ανικανότητα.

Τώρα ξέρουμε, γιατί το κάνατε. Προσφιλής τακτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι η αποποίηση των πολιτικών ευθυνών που τη βαραίνουν. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς.

Μόνο στο Ηράκλειο, στην ανατολική Κρήτη, να σας ενημερώσω κύριε Υπουργέ, για να αφήσετε αυτό το παραμύθι και αν θέλετε ουσιαστικά να ασχοληθείτε λίγο, δείτε το με σοβαρότητα το επόμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είχατε παραλάβει συνολικά 3.000 αδιεκπεραίωτες συντάξεις και έχουν συσσωρευτεί σήμερα πάνω από 16.000. Κάθεστε εδώ και μας λέτε τώρα παραμύθια για διεκπεραίωση συντάξεων. Δείτε τα, πηγαίνετε στο Γενικό Λογιστήριο να διαπιστώσετε τι γίνεται με τις συντάξεις του Δημοσίου, με τα εφάπαξ, με τη σύνταξη χηρείας δημοσίων υπαλλήλων. Δείτε τα από κοντά, όμως, μη σας παραπληροφορούν.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι, όμως, κάποια στιγμή, νομίζω ότι πρέπει να μπει ένα φρένο, καθώς οι παθογένειες ετών, που κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση και όχι απόλυτα, αλλά σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να τις ρυθμίσει. Έρχεστε σήμερα αυτές τις παθογένειες να τις επαναφέρετε και δυστυχώς, το συμπέρασμα θα είναι ότι θα γράψετε πάλι μια μαύρη σελίδα στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας και αυτή τη φορά θα είναι με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Βαρδάκης.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του κ. Βαρδάκη στη επιτροπή στο βίντεο:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...