18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Βαρουφάκης: «Παραμένει μη βιώσιμη η συμφωνία» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μη βιώσιμη χαρακτήρισε τη νέα συμφωνία ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

«Η βελτίωση που έγινε στο μνημονιακό κείμενο ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσε να γίνει, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ταπεινωτικής συμφωνίας, που παραμένει απολύτως μη βιώσιμη» υπερθεμάτισε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως εξήγησε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδα.

Όμως, συνέχισε, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως η Bundestag δεν θα το εγκρίνει.

Σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες, τάχθηκε υπέρ της μείωσής τους, καλώντας την Ε.Ε. να εγγυηθεί την ασφάλεια των ελληνικών συνόρων

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ