16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σύσκεψη συλλογικοτήτων για αλληλεγγύη στους μετανάστες

Ημερομηνία:

Σύσκεψη συλλογικοτήτων καλεί το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης την ερχόμενη Τρίτη 18 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο με σκοπό το συντονισμό μαις τοπικής καμπάνιας αλληλεγγύης αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες με την μεγάλη εισροή μεταναστών ιδιαίτερα σε νησιά του Αιγαίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις μέρες αυτές η ελληνική κοινωνία έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο αντιμέτωπη με τις δικές της μνήμες. Μνήμες πολέμου, μνήμες προσφυγιάς, απελπισίας, αλλοφροσύνης, ανείπωτης τραγωδίας. Στα νησιά του Αιγαίου καταφθάνουν τα κύματα των κολασμένων από το θέρετρο του μεγαλύτερου σύγχρονου ανθρώπινου δράματος, την Συρία. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία Σύριοι πολίτες, οι πρόσφυγες τώρα λόγω καλοκαιριού δεν θαλασσοπνίγονται στην κλίμακα των προηγούμενων μηνών, αλλά κατορθώνουν να φτάσουν ικέτες στο κατώφλι της Δύσης.

Οι τοπικές κοινωνίες – ακόμα και ξένοι τουρίστες – εκφράζουν όπως μπορούν την αλληλεγγύη τους επί τόπου. Οι αγωνιώδεις προσπάθειές τους όμως δεν αρκούν, καθώς η επίσημη Πολιτεία δείχνει να υστερεί τόσο τραγικά σε δομές και πόρους, που αυτές νιώθουν να αντιμετωπίζουν μόνες τους μια πρωτοφανή κατάσταση που τις υπερβαίνει.

Παράλληλα ολοένα και φουντώνει η εκστρατεία τρομοϋστερίας από τα φερέφωνα των εθνικιστικών πολιτικάντηδων και της τουριστικής βιομηχανίας, με σκοπό να δηλητηριαστεί το κοινωνικό σώμα με κανιβαλιστικές διαθέσεις απέναντι στα απελπισμένα θύματα.

Παρόλη τη μαύρη προπαγάνδα του εύκολου μίσους, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας η αλληλεγγύη του απλού κόσμου εκφράζεται με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και χρηματικών ποσών για να αποσταλούν σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών που προσπαθούν να ανακουφίσουν όσο περνά από το χέρι τους το δράμα που εκτυλίσεται αυτήν την ώρα στα νησιά.

Με το μυαλό και την καρδιά μας στραμμένα στην ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει, στους ανθρώπους που τώρα έχουν ανάγκη μια στοιχειώδη κάλυψη πρώτων αναγκών, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να την απαλύνουν, καλούμε σε σύσκεψη συλλογικοτήτων και πολιτών την Τρίτη 18 Αυγούστου 8:00μμ στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό τον συντονισμό μιας τοπικής καμπάνιας αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...