18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Βαρουφάκης για αυτούς που του επιτέθηκαν: «Δεν ήταν αναρχικοί, ήταν μπράβοι της νύχτας – Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων»

Ημερομηνία:

O Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε δημόσια αναφορικά με την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε έξω από εστιατόριο των Εξαρχείων το βράδυ της Παρασκευής (11/03).

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!» έγραψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Από τη μεριά του, ο Ερικ Μιλτιάδης Έντμαν, εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ 25 μίλησε για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη και χαρακτήρισε τραμπούκους αυτούς που τον χτύπησαν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open είπε: «Αυτό που συνέβη είναι το εξής… Βρισκόταν σε εστιατόριο που συχνάζει μαζί με την επιτροπή του Diem25. Εμφανίστηκαν 7-8 με full face και φώναζαν συνθήματα κατά του Βαρουφάκη, ότι ψήφισε μνημόνια και τέτοια. Εκείνος βγήκε από μόνος του να τους ηρεμήσει. Αυτοί τραβούσαν βίντεο από την πρώτη στιγμή και τελικά τον χτύπησαν».

Για την ταυτότητα των δραστών τόνισε: «Ηταν οργανωμένοι σαν επαγγελματίες, ήταν τραμπούκοι. Οταν χτύπησαν τον γραμματέα έφυγαν. Τώρα ο Γιάνης βρίσκεται σπίτι του». Για το γεγονός ότι Γιάνης Βαρουφάκης δεν είχε αστυνομική προστασία ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 είπε: «Είναι κάτι που συνηθίζει ο γραμματέας – δεν χρησιμοποιεί ασφάλεια, θεωρεί ότι δεν το έχει ανάγκη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...