20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας έπεσε θύμα των συμβούλων του και του «εγώ» του

Ημερομηνία:

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός «έχει πέσει θύμα των συμβούλων του και του εγώ του και έχει μετατραπεί σε έναν νέο Ντε Γκολ ή καλύτερα Μιτεράν» .

«O Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί στον Τρόικα και να εφαρμόσει τους κανόνες τις παράδοσης, με την σκέψη ότι είναι προτιμότερο να τους εφαρμόσουμε εμείς παρά να τους αφήσουμε στα πιόνια της Τρόικα στην Ελλάδα που δεν θα φέρουν αντιρρήσεις» αναφέρει ακομα.

Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε τη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Άντριου Άντονι από το εξοχικό του στην Αίγινα παρουσία και της συζύγου του Δώρας Στράτου.

«Ο Βαρουφάκης κατέκρινε πάντα την ελληνική πολιτική και τους ολιγάρχες που την ορίζουν οι οποίοι φοροδιαφεύγουν σωρηδόν. Και όμως αυτός αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για υψίστη προδοσία με την κατηγορία πως άνοιξε λογαριασμούς ΑΦΜ», γράφει.

Ο δημοσιογράφος αναρωτιέται εάν ο Βαρουφάκης νιώθει υπεύθυνος για όσα συνέβησαν με τον τέως ΥΠΟΙΚ να απαντά:

Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες.  Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι «κακά» δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία , σε απόλυτους όρους και όχι οι σχετικούς , δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας.

Αυτό που προσπαθήσαμε να πούμε, συνεχίζει «είναι απλά η αλήθεια στον λαό. Και να πάμε στην Ευρώπη ​και να εξηγήσουμε “παιδιά αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί ας βρούμε μια λογική προσέγγιση στο πρόβλημα”».

Υποστηρίζει ότι θα παραμένει βουλευτής και πιστός στους ψηφοφόρους του. «Μέλος κυβέρνησης μπορεί να είμαι ξανά ναι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Για την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχω στο κόμμα αλλά δεν θα του επιτίθεμαι κιόλας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το Plan B, τονίζει πως «Θα ήταν ενδιαφέρον εάν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία.  Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζω τον φορολογικό σου αριθμό. Και τι έγινε; Θα πρέπει να καταλήξουν σε μία κατηγορία, ότι προσπάθησα να δημιουργήσω λογαριασμούς για τους φορολογούμενους και ότι έβαλα μέσα σ’ αυτούς χρήματα».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...