14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Συντάξεις: Εργασία μέχρι τελικής πτώσεως. Ποιοι θα δουλεύουν για επιπλέον 17 χρόνια

Ημερομηνία:

Αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ξεκινούν από τον πρώτο μήνα και φτάνουν έως και τα 17 χρόνια, θα έχουν 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 4336/15.

Τα νέα όρια ηλικίας και όλες οι νέες ρυθμίσεις ισχύουν, όπως διευκρινίζουν στο ΥΠΟΙΚ, από την ημερομηνία υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης με το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, που είναι η 19η Αυγούστου.

Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι του δημοσίου, αλλά και όλων των άλλων ταμείων που συμπλήρωσαν μέχρι τις 19/8/2015 την ηλικία των 50 έως 66 ετών, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, μπορούν να αποχωρήσουν οποτεδήποτε με τις παλιές διατάξεις και δεν επηρεάζονται από τα νέα όρια ηλικίας, καθώς έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα.

Αντίθετα, όσοι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν την ηλικία των 50 έως 66 ετών ή το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για τη συνταξιοδότησή τους μετά τις 19/8/2015, θα επιβαρυνθούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας. Η επιβάρυνση που θα έχουν θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας τους.

Οι 50άρηδες μετά το νόμο, θα έχουν άμεση αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 5 έτη και θα μπορέσουν να αποχωρήσουν όχι το 2015 που υπολόγιζαν, αλλά το 2020, σε ηλικία 55 ετών! Οι 55άρηδες μετά το νόμο, θα έχουν αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 1,5 έτος και θα μπορέσουν να αποχωρήσουν όχι το 2015 που υπολόγιζαν, αλλά το 2017 που θα συμπληρώσουν το νέο όριο που είναι 56,5 ετών. Ενώ οι 60 και άνω, με το νέο νόμο, επιβαρύνονται στο όριο συνταξιοδότησης κατά 9 μήνες έως 1 μήνα που σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος με 30 έτη που κλείνει τα 60 μετά τις 19/8/2015, θα βγει στη σύνταξη όταν κλείνει τα 60,9 έτη, δηλαδή εντός του 2016, ενώ ένας ασφαλισμένος που κλείνει το 66ο έτος ηλικίας μετά το νόμο, θα επιβαρυνθεί κατά ένα μήνα και σε κάθε περίπτωση μπορεί να αποχωρήσεις εντός του 2015.

e-typos.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...