21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βενιζέλος τέλος για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ενδιαφέρεται να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ξεκαθάρισε πριν του γίνει επίσημη πρόταση από τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως συζητούταν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν σκοπεύει, πάντως, να ενοχλήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά αντίθετα εκφράζεται θετικά για αυτόν σε ιδιωτικές και σε δημόσιες συζητήσεις.

Σε σχέση με τα δικά του πολιτικά σχέδια, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στη σφαίρα της μεταπολιτικής, κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί, υποδεχόμενος και τον Κ. Καραμανλή. Και εξακολουθεί να στέκεται κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδοκιμάζοντας, με τον τρόπο του, την επιδίωξη της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ σε βάρος του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά είπε μεταξύ άλλων: 

«Με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα το πρώτο κόμμα παίρνει τον πρωθυπουργό, το δεύτερο κόμμα παίρνει τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών και ούτω καθεξής. Όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπω ότι λέει “δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα καθόλου. Μας ενδιαφέρει η προγραμματική συμφωνία επί της ουσίας. Φυσικά τα πρόσωπα έχουν πολύ μεγάλη σημασία”.

Μα εδώ όμως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για πρόσωπα, ούτε καν για προγράμματα, γιατί εδώ αποκλείεται η συζήτηση, αποκλείεται η συμφωνία, αποκλείεται η συνεργασία εξ ορισμού, με την υπόθεση ότι θα υπάρχει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, λόγω ενισχυμένης αναλογικής. Εάν δεν υπάρξει;»

Δημοσιογράφος: Μάλιστα, είναι ένα εύλογο ερώτημα αυτό.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν είναι απλώς ένα εύλογο ερώτημα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αναζητούνται και μεταξύ των κομμάτων οι βαθύτερες συναινέσεις και υπάρχει έδαφος για βαθύτερες στρατηγικού χαρακτήρα συναινέσεις υπέρ της εθνικής προοπτικής.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Κ. Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ανέφερε:

«Mπορώ να τον καλωσορίσω στη σφαίρα της μεταπολιτικής, η οποία βέβαια έχει προϋποθέσεις και αυτή, θέλει κόπο. Πρέπει να λες πράγματα τα οποία δείχνουν ότι όταν είσαι ελεύθερος ή απελεύθερος, συμβάλλεις με τον τρόπο σου σε αυτό που λέγεται δημόσιο βίο».

Δημοσιογράφος: Άρα, να υποθέσω κύριε πρόεδρε, ότι και εσείς θέλετε να παραμείνετε σε αυτό το χώρο της μεταπολιτικής;

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν έχω καμία διάθεση να κατέβω, όπως λένε, στον εκλογικό στίβο.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...