16.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Βερολίνο: Ευχάριστα τα stress tests, αλλά…

Ημερομηνία:

«Προς το παρόν είναι ευχάριστο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών το γεγονός ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζώνδεν υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο Γιργκ Βαϊσγκέρμπερ διευκρίνισε ότι θα ήταν πρώιμο να συμπεράνει κανείς ότι θα μπορούσε ως εκ τούτου να περιοριστεί ο συνολικός όγκος του ελληνικού προγράμματος.

«Θα πρέπει πρώτα να δούμε ποια σχέδια θα προσκομίσουν οι ελληνικές τράπεζες και μετά να περιμένουμε πώς θα αντιδράσει σε αυτά η ΕΚΤ, η οποία έχει τον ηγετικό ρόλο μεταξύ των θεσμών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και παρέπεμψε στην τρέχουσα διαδικασία για την ανεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των τραπεζών που διαπιστώθηκαν στα stress test.

«Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν αυτά τα κενά με ιδιωτικά μέσα. Έως τις 6 Νοεμβρίου πρέπει να προσκομίσουν τα σχέδια για να κλείσουν τις τρύπες για το βασικό σενάριο. Εάν το καταφέρουν με ιδιωτικά μέσα, τότε έχουν εξασφαλίσει ότι δεν χρειάζεται να αναδιαρθρωθούν βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών. Ως δεύτερο βήμα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να παρουσιάσουν τα σχέδια σχετικά με το πώς θα καλυφθούν τα κεφαλαιακά κενά κατά το δυσμενές σενάριο. Πρέπει πρώτα να περιμένουμε αυτό», τόνισε ο κ. Βαϊσγκέρμπερ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ