19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι Κινέζοι TikTokers έχουν πάθει… έρωτα με τον Ρώσο Πρόεδρο

Ημερομηνία:

Τι έχουν πάθει οι κινέζοι TikTokers με τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Απ΄ότι φαίνεται… έρωτα.

Κι όμως! Ενώ για τους περισσότερους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας αδίστακτος κακοποιός που έχει βάψει με αίμα τα χέρια του, καθώς η βίαιη εισβολή του στην Ουκρανία συνεχίζεται, φαίνεται πως για τους Κινέζους δεν ισχύει τόσο αυτό.

Χιλιάδες χρήστες της κινεζικής εφαρμογής TikTok, μιλούν για τον «μπαμπάς Πούτιν» ή αλλιώς για έναν όμορφο, γενναίο ηγέτη που απλά θέλει την παγκόσμια ειρήνη.

Εδώ και μήνες, οι χρήστες στο Douyin -την κινεζική πρωτότυπη έκδοση του TikTok, μιας εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής βίντεο- αναφέρονται στον Πούτιν ως «όμορφος μπαμπάς», ή ο «μεγαλύτερος αδελφός».

Φωτογραφία: FOREIGN POLICY ILLUSTRATION

Μερικοί μάλιστα τον αποκαλούν ακόμη και «γοητευτικό πρίγκιπα ή αρσενικό θεό».

Την περασμένη εβδομάδα, ένας χρήστης από το Anhui της Κίνας έγραψε ότι οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να ενωθούν για να υποστηρίξουν τον Πούτιν.

«Έχει επενδύσει μια ολόκληρη ζωή την ενέργειά του. Ο Πούτιν είναι πραγματικά απίστευτα εργατικός», ανέφερε. Ένας 56χρονος με έδρα την Τζιανγκσού συνέχισε: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όλος ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν συνείδηση – όλοι θα σας υποστηρίξουν», είπε.

Στη συνέχεια ήρθε μια άλλη χρήστης από την επαρχία Jiangxi να σχολιάσει: «Ο μπαμπάς Πούτιν είναι ο καλύτερος».

Σύμφωνα μάλιστα με το ForeignPolicy.com, τα βίντεο με λόγια αγάπης για τον Πούτιν συχνά συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες likes και χιλιάδες σχόλια.

Οι χρήστες θεωρούν ότι είναι ένας ευαίσθητος ηγέτης που νοιάζεται βαθιά για τον ρωσικό λαό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...