13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βλ. Πούτιν: “Είναι κοινό καθήκον σήμερα να αποτρέψουμε την αποκατάσταση του ναζισμού” – Η νίκη στην Ουκρανία θα ειναι δική μας, όπως το 1945

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια για την 77η επέτειο της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο στους ηγέτες και του λαούς του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Μολδαβίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίςα του Λουγκάνσκ, καθώς και στους λαούς της Γεωργίας και της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο στον ιστότοπό του την Κυριακή.

«Στα συγχαρητήριά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας τονίζει ιδιαιτέρως ότι, αυτή τη μέρα, αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού στους πολεμιστές και τους εργάτες στο εσωτερικό, που συνέτριψαν τον ναζισμό με τίμημα αμέτρητα θύματα και κακουχίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε στα συγχαρητήριά του ότι «είναι κοινό καθήκον σήμερα να αποτρέψουμε την αποκατάσταση του ναζισμού που έφερε τόσα δεινά στους ανθρώπους διαφόρων κρατών».

«Είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στους απογόνους μας την αλήθεια για τα γεγονότα της εποχής του πολέμου, τις κοινές μας πνευματικές αξίες και τις παραδόσεις της αδελφικής φιλίας», αναφέρουν τα τηλεγραφήματα. Επίσης, ο Πούτιν ευχήθηκε οι νέες γενιές να είναι αντάξιες της μνήμης των πατεράδων και των παππούδων τους.

Απευθυνόμενος στους ηγέτες ξένων κρατών, ο Πούτιν μετέφερε λόγια ευγνωμοσύνης στους βετεράνους, τους ευχήθηκε καλή υγεία, ευημερία και μακροζωία, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του προς τους ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι στρατιώτες μας, όπως και οι πρόγονοί τους, πολεμούν μαζί για να απελευθερώσουν το έδαφος τους από τη ναζιστική βρωμιά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η νίκη θα είναι δική μας. όπως το 1945», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε στην ομιλία του προς τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και τον λαό της Ουκρανίας ότι «μια ρεβάνς των ιδεολογικών απογόνων αυτών που ηττήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου δε μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Σύμφωνα με την ομιλία, η οποία δημοσιεύτηκε επίσης στον ιστότοπο του Κρεμλίνου την Κυριακή, ο Πούτιν τόνισε ότι, πριν από 77 χρόνια, χάρη στη γενναιότητα και τον ηρωισμό των μαχητών και των ανταρτών, την ανθεκτικότητα και την αφοσίωση των εργατών, ο ναζισμός συντρίφτηκε, «που επεδίωκε να υποδουλώσει την Ευρώπη και έφερε πόνο και βάσανα σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους».

“Τα αμέτρητα θύματα που θυσιάστηκαν για την κοινή μας Νίκη, ήταν αυτό που ήταν απαραίτητο για τη ζωή και την ελευθερία μας. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτά τα γεγονότα να μείνουν στη λήθη”, υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, ο ναζισμός σήμερα “ξανασηκώνει κεφάλι. και επιδιώκει να επιβάλει τη βάρβαρη, απάνθρωπη τάξη του”.

Ο Ρώσος ηγέτης συνεχάρη τους Ουκρανούς βετεράνους και τους πολίτες της Ουκρανίας για την Ημέρα της Νίκης, αποκαλώντας την «μια κοινή μεγάλη γιορτή».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχήθηκε στους βετεράνους πνευματική δύναμη, καλή υγεία και μακροζωία και ειρήνη και δίκαιο μέλλον για όλους τους ανθρώπους της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...