17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων: Να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο! Να μη ψηφιστεί η συμφωνία για τις βάσεις – Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Ημερομηνία:

Με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων τάσσεται ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις και καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 12 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς:

Την επόμενη βδομάδα φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση   τη  νέα  «αμυντική συμφωνία» με τις ΗΠΑ πενταετούς διάρκειας  και αυτόματης ανανέωσης,  που  μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο- ορμητήριο  των αμερικανονατοϊκών.   Πρόκειται για την πιο τυχοδιωκτική πολιτική, η οποία οδηγεί σε κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, μετατρέποντάς την σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή σε μια ήδη ταραγμένη εποχή, με τα μεγάλα πολεμικά σφαγεία σ’ εξέλιξη.

Οι βάσεις σ’ όλο τον ελλαδικό χώρο από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, τα αεροπλανοφόρα και οι στόλοι και από δίπλα η πλήρης κυβερνητική ευθυγράμμιση με τη μια μεριά του άδικου πολέμου, συνιστούν πρωτόγνωρα επικίνδυνη εμπλοκή. Αυτό θα επισφραγιστεί και με την ψήφιση της συμφωνίας και με το πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Η όξυνση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών  έχει οδηγήσει σε διάλυση και καταστροφή χωρών, όπως το Ιράκ, τη  Συρία, τη Λιβύη  και τώρα ο λαός της Ουκρανίας αιματοκυλιέται και σπρώχνεται στην προσφυγιά  από ένα άδικο πόλεμο , στ  πλαίσια του ανταγωνισμού των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΡΩΣΙΑΣ.

Η   κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα και το λαό σ’ αυτό τον πόλεμο, με αποστολή πολεμικού υλικού και πλήρη ευθυγράμμιση με τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα  και φιλοπόλεμους στόχους. Την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος λαός υφίσταται τη λεηλασία του εισοδήματός του από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που θα καλπάζει για καιρό, η κυβέρνηση συνεχίζει τις τεράστιες πολεμικές δαπάνες.

Η εμπλοκή στον πόλεμο  αυξάνει τους κινδύνους  για το λαό μας και προοιωνίζει μαύρο   το μέλλον για τη νέα γενιά.. Ο εκπαιδευτικοί μαζί με  το λαό είναι ανάγκη να συμβάλλουμε να ξεδιπλωθεί ένα μαζικό αντιπολεμικό –αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάλλει φραγμό στα φιλοπόλεμα σχέδια.  Μπροστά στην ψήφιση της νέας συμφωνίας για τις βάσεις απαιτείται να βγούμε μαζικά  να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί. Δεν θέλουμε η νέα γενιά να γίνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και η χώρα πολέμου. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους μαζικούς φορείς, οργανώσεις  και συλλογικότητες  σε κοινή δράση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην ψηφιστεί η νέα συμφωνία για τις βάσεις.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη. Καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Έξω οι βάσεις –Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Καλούμε την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 7μ.μ  συλλαλητήριο στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ