Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την εκτέλεση βολών στο πεδίο βολής της Αεροπορικής Διοίκησης Μάλεμε, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2026.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που φέρει ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2026 και υπογράφεται από τον Ανθυπαστυνόμο Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνο Μπινάκη, υπεύθυνο του Τομέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, οι βολές θα πραγματοποιηθούν κατά τις πρωινές ώρες, από 08:00 έως 15:00 τοπική ώρα.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απευθύνει έκκληση προς τους πλοιάρχους, κυβερνήτες και ναυτικούς πράκτορες των σκαφών να αποφύγουν τη διέλευση από τη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται βορείως του πεδίου βολής Α/Δ Μάλεμε.
Παράλληλα, οι αεραθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι καλούνται να τηρήσουν τα όσα προβλέπονται στην εν λόγω ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε σε ναυτικούς πράκτορες, αλιευτικούς συλλόγους, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Χανίων, τη Ναυτική Ομοσπονδία Χανίων (Ν.Ο.Χ), τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Ι.Ο.Χ), τον Λιμενικό Φύλακα Σταθμό Χανίων (Λ.Φ.Σ.Χ), καθώς και σε εταιρείες ρυμουλκών και λάντζων. Επίσης, διαβιβάστηκε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία καλούνται να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση χωρίς οικονομική επιβάρυνση της υπηρεσίας.



