16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βολουδάκης προς Ακάρ: Παράλογες οι απαιτήσεις της Τουρκίας – Εμείς δεν υποχωρούμε! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

4 Έλληνες βουλευτές αντέδρασαν, πήραν τον λόγο και απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Μεταξύ αυτών ηταν και ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος είπε:

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας αντιδρούν όπως πάντα. Τα πολεμικά μας σκάφη επεμβαίνοουν και καταλήγουμε να έχουμε αερομαχίες. Έχουμε αερομαχίες μεταξύ δύο συμμαχικών δυνάμεων!

Όλοι καταλαβαινουν ποια είναι τα ρίσκα που δημιουργούνται. Και πρέπει κάτι να γίνει κ. Υπουργέ. Και αυτό είναι η δική σας ευθύνη… Υπάρχει μετά το αίτημά σας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Ανατολικό Αιγαίο. Από τη μία απαιτείται η Τουρκία να λειτουργεί ελεύθερα πέρα από τα σύνορά της για τη διασφάλιση της ασφάλειάς της.

Έχετε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη. Την ίδια στιγμή υποστηρίζετε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει περιορισμούς σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες εντός των συνόρων της! Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα το παράδοξο. Και φοβάμαι ότι η λογική πίσω από αυτή την απαίτηση ειναι παρόμοια με τη λογική που είδαμε να χρησιμοποιεί η Ρωσία λίγο πριν την εισβολή στην Ουκρανία.

Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει η δήλωση από τον κ. Ερντογάν ότι δε θέλει να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι αυτό το πνεύμα του διαλογου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ συμμάχων. Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω: Όλη αυτή η επιθετική ρητορική της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, τελικά ενισχύει την εθνική ενότητα των Ελλήνων, ενισχύει το ηθικό των Ελλήνων: Εμείς δε θα υποχωρήσουμε!»

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση:

“Πρέπει να τονίσω ότι και οι τέσσερις Έλληνες βουλευτές, από τρία κόμματα, κρατήσαμε την ίδια στάση (Σ.Λιβανός, Α.Λοβέρδος, Θ.Τζάκρη και εγώ).

Οι προκλήσεις πρέπει να απαντώνται επί τόπου. Ως εδώ!”
Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...