19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ξαφνική άνοδος 18% στις τιμές φυσικού αερίου σε 24 ώρες μετά το «ψαλίδι» της Gazprom στη Γερμανία

Ημερομηνία:

Μείωση κατά περισσότερο του 40% της δυναμικότητας αποστολής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, ανακοίνωσε την Τρίτη (14/6) η ρωσική Gazprom, αφού ο γερμανικός όμιλος Siemens δεν εξήγαγε προς τη Ρωσία τον απαραίτητο εξοπλισμό.

«Οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δεν μπορούν να διασφαλιστούν παρά μέχρι το επίπεδο των 100 εκατ. κυβικών μέτρων ημερησίως, έναντι των προβλεπόμενων 167 εκατ. ημερησίως», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας που κοινοποιήθηκε στο Telegram.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, λόγω των κυρώσεων, δεν μπορεί να επιστρέψει από συντήρηση στον Καναδά η βασική τουρμπίνα κατασκευής Siemens, ενώ παράλληλα δεν γίνεται να αποσταλεί για συντήρηση στο εξωτερικό μια δεύτερη τουρμπίνα.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, δήλωσε ωστόσο ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι «επί του παρόντος εγγυημένη. Παρακολουθούμε την κατάσταση και εξετάζουμε τα γεγονότα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ ακολουθούν έντονα ανοδική πορεία με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου να πραγματοποιεί άλμα 18%, ενώ η τιμή του διαμορφώνεται στα 98,36 ευρώ η μεγαβατώρα. Επίσης, στο υψηλό ημέρας είχε ξεπεράσει και το φράγμα τον 100 ευρώ (στα 100,995).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...