19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βουλή: Ψευδής η λίστα με τα πόθεν έσχες πολιτικών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Ημερομηνία:

Περιέργη σπουδή Μαρκογιαννάκη να κινηθεί μονομερώς κατά του Α.τ.Κ. | Ψευδή χαρακτήρισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη λίστα που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο και εμφανίζει ποσά καταθέσεων βουλευτών, ως χρήματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Η Διάσκεψη εκφράζει μάλιστα την ανησυχία της, διότι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου κρύβονται αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις, οι οποίες «πετάνε λάσπη» στο σύνολο του πολιτικού κόσμου επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του iefimerida.gr πού έκανε λόγο για κατασκευασμένες λίστες. Σημειώνεται ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει την ύπαρξη τέτοιας λίστας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» Αθανάσιος Νάκος ενημέρωσε τη Διάσκεψη ότι απέστειλε επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε με την οποία ζητείται η αποστολή της «λίστας Λαγκάρντ» στη Βουλή. Εξ΄άλλου, σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να οριστεί άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τοΜνημόνιο, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τους προέδρους των κομμάτων για τον προσδιορισμό της συζήτησης.

Συμπληρωματικές διευκρινήσεις του «Α.τ.Κ.»

Όπως αναγράφεται στο σχετικό δημοσίευμα της περασμένης Τετάρτης που αναδημοσίευσε ο Αγώνας της Κρήτης από το protothema.gr και flashnews.gr, δημοσιεύτηκε τμήμα της λίστας που αφορούσε Κρήτες πολιτικούς. Μετά από έρευνά μας προκύπτει ότι πρόκειται για τις δηλώσεις τουπόθεν έσχες του 2009. Κανένα από τα ποσά αυτά δεν έχει εξαχθεί στο εξωτερικό. Τα τελευταία 3 νούμερα χωρίζονται από κόμμα και όχι από τελεία, πρόκειται δηλαδή για δεκαδικά ψηφία.

Είναι ξεκάθαρο από τα παραπάνω ότι πρόκειται για λίστα κατασκεύασμα. Ως εκ τούτου οι βουλευτές που αναγράφονται στη λίστα που αναδημοσιεύσαμε (Δαμιανάκης, Μαρκογιαννάκης κλπ) καμιά σχέση δεν έχουν με τη σχετική κατασκευασμένη είδηση.

Μια δήλωση του Χ. Μαρκογιαννάκη κατά του «Α.τ.Κ.»

Κι ενώ είχαμε ολοκληρώσει το παραπάνω δημοσίευμα κατέφθασε δήλωση του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη η οποία μας εκπλήσσει για την επιθετικότητα και την εμπάθειά της σε βάρος της εφημερίδας μας η οποία έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι σέβεται την αλήθεια, προβάλλει με αντικειμενικότητα την ειδησεογραφία και δεν κινήθηκε ποτέ από ταπεινά ελατήρια.

Η δήλωση είναι η εξής:

“Στο φύλλο της 17/10/2012 της τοπικής εφημερίδας «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» καταχωρήθηκε δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρονται ονόματα Κρητών Βουλευτών και συγγενικών τους προσώπων, που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Μεταξύ των ονομάτων ήταν και το δικό μου και της συζύγου μου με ποσά που ανέρχονται σε 240 και 60 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι πρόκειται περί χαλκευμένης και απύθμενης κακοήθειας με στόχο την προσωπική και πολιτική μου μείωση.

Όπως από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίστηκε, πρόκειται για το «πόθεν έσχες» του έτους 2009, που ήδη έχει ελεγχθεί αρμοδίως και αφορά καταθέσεις της οικογένειας μου, που τότε και όχι τώρα υπήρχαν, αφορούσαν δε 180.000 και 60.000 ευρώ και όχι τα εξωφρενικά ποσά των εκατομμυρίων που αναφέρονται. Επειδή θεωρώ ότι το δημοσίευμα δεν ήταν τυχαίο ή από λάθος, θα καταφύγω στην Δικαιοσύνη κατά του εκδότη της εφημερίδος”.

Η απάντηση της εφημερίδας μας

Σε απάντηση της δήλωσης του κ. Μαρκογιαννάκη παραθέτουμε σε φωτό από τις πηγές (protothema.gr, flashnews.gr – δύο έγκυρα και με πολύ μεγάλη δημοτικότητα ηλεκτρονικά ΜΜΕ) απ’ όπου αντλήσαμε το σχετικό δημοσίευμα. Όλα τα άλλα είναι εκ του περιττού και δε μας αφορούν. Εμείς απλά αναδημοσιεύσαμε την σχετική ειδησεογραφία που ήδη …«χόρευε» στο διαδίκτυο.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης πριν προχωρήσει στη δήλωση του έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας σε λογικά πλαίσια και όχι με ακατονόμαστες ύβρεις όπως κι έκανε. Άλλωστε, αποδεικνύεται ότι δεν είχαμε καμία τέτοια πρόθεση αφού το ίδιο ισχύει για όλους τους βουλευτές που αναφέρονται στο δημοσίευμα και οφείλεται σε μερική αλλοίωση του κόμματος κατά την εκτύπωση της εφημερίδας. Κι αν ο κ. Μαρκογιαννάκης παραπονιέται για τα… 240+60 “εκατομμύρια”, τι θα έπρεπε να κάνει ο κ. Δαμιανάκης με τα …”δισεκατομμύρια”! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…

"google ad"

Πάντως, πάραυτα, ζητούμε συγνώμη και ελπίζουμε και αυτοί που προβήκανε στις αρχικές δημοσιεύσεις να πράξουν το ίδιο.

Αντιδράσεις μετά την απειλή Μαρκογιαννάκη για μύνηση κατά του Α.τ.Κ.

Αρκετοί Χανιώτες επικοινώνησαν με τη διεύθυνση της εφημερίδας μας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους ενώ παράλληλα εδιωροτούντο γιατί δεν κινήθηκε νωρίτερα εφόσον η λίστα εδιακινείτο πλέον των 20 ημερών μέσω του διαδικτύου ωσότου φθάσαμε στη δημοσίευση της και από πολύ γνωστά και αναγνωρισμένα, πανελλαδικά και τοπικά, ειδησεογραφικά πρακτορεία, απ’ όπου έγινε και η αναδημοσίευση.

Άλλοι έλεγαν ότι ενώ έχουν οδηγηθεί άνθρωποι στην απόγνωση και στην ανέχεια οι βουλευτές ψηφίζουν και νέα μέτρα ενώ επιτίθονται σε ανεξάρτητα Μ.Μ.Ε.  Να σημειώσουμε ότι οι ύβρεις και οι απειλές Μαρκογιαννάκη εκτοξεύονται σε μια περίοδο που ο Α.τ.Κ. εξήγγειλε και πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος για σημαντικά τοπικά θέματα.

Οι περισσότεροι όσων επικοινώνησαν μαζί μας εκλάβαν το γεγονός ως μια προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης εός ελεύθερου μέσου που έχει αποδείξει στην πολύχρονη πορεία του ότι δίνει τις δικές του μάχες για την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση ενώ είναι παράλληλα ανοικτό στην έκφραση όλων των απόψεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...