16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των πολιτών για την συμμετοχή τους στις εκλογές

Ημερομηνία:

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν τη δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των πολιτών για την συμμετοχή τους στις εκλογές.

Αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση χιλιάδες εργαζόμενοι χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τους δήμους όπου είναι εγγεγραμμένοι για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Τα έξοδα μετακίνησης των εκλογέων, πολλές φορές ολόκληρων λαϊκών οικογενειών, είναι υπέρογκα, χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια να βρουν φτηνό τρόπο μεταφοράς. Τα ακριβά εισιτήρια των μέσων μεταφοράς όπως των πλοίων, λεωφορείων, τρένων αποτελούν σοβαρό εμπόδιο και στην ουσία περιορίζουν απαράδεκτα την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος του «εκλέγειν» σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.  Ακόμα και στις περιπτώσεις που εξασφαλίζεται έκπτωση στα εισιτήρια για την μετακίνηση των εκλογέων, το υπόλοιπο της δαπάνης πρέπει να το αναλαμβάνει το Κράτος και όχι να πληρώνουν οι πολίτες για να ασκούν το δικαίωμα τους.

Την ίδια ώρα, όπως με τραγικό τρόπο αναδείχθηκε με το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και τις δεκάδες καταγγελίες των εργαζομένων γενικά στα μέσα μεταφοράς, η μετακίνηση του λαού, με ευθύνη των εταιρειών και του κράτους, πραγματοποιείται συχνά χωρίς τα απαραίτητα και σύγχρονα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙοι κ. κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

– Για την δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, από και προς όλες τις περιοχές της χώρας και με όλα τα μέσα (πλοία, λεωφορεία, τρένα), τόσο κατά τις ημέρες ψηφοφορίας όσο και δύο ημέρες πριν και μετά από αυτές.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κατσώτης Χρήστος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

"google ad"

Παπαναστάσης Νίκος

Συντυχάκης Μανώλης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...