17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Βρετανία: Ο Τζόνσον προαναγγέλει την κατάργηση της καραντίνας για όσους ασθενούν με Covid-19

Ημερομηνία:

Νέα ελάφρυνση των μέτρων και των περιορισμών κατά του κορονοϊού τίθενται προσεχώς σε εφαρμογή στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο νόμος που απαιτεί από τους νοσούντες με κορονοϊού να βρίσκονται σε απομόνωση θα μπορούσε να καταργηθεί στην Αγγλία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

“Με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι τρέχουσες ενθαρρυντικές τάσεις στα υγειονομικά δεδομένα, προσδοκώ ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τους τελευταίους περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα -συμπεριλαμβανομένης της νομικής υποχρέωσης για απομόνωση σε περίπτωση που είστε θετικοί- έναν μήνα νωρίτερα”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το euronews.com, ότι σκόπευε να παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την επιστροφή από τη διακοπή του εξαμήνου, που είναι στις 21 Φεβρουαρίου.

Τον Ιανουάριου ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η νομική υποχρέωση για αυτοαπομόνωση για τους νοσούντες με κορονοϊό θα επιτρεπόταν να λήξει όταν θα τερματίζονταν και οι περιορισμοί στις 24 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι περιορισμοί, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σταμάτησαν να ισχύουν στην Αγγλία από την 27η Ιανουαρίου, αφότου η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων συνέβαλε στη μείωση των σοβαρών ασθενειών και των νοσηλειών λόγω κορονοϊού.

Πολλοί ήταν μάλιστα και αυτοί μέσα από τους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι εξέφραζαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους απέναντι στους συνεχιζόμενους περιορισμούς. Τον Δεκέμβριο, περίπου 100 βουλευτές των Τόρις επαναστάτησαν ενάντια στην κίνηση της κυβέρνησης να εισαγάγει δελτία εμβολίων για την COVID-19 στην Αγγλία, καθώς οι μολύνσεις από την παραλλαγή Omicron αυξήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ