21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Πολάκης: Δεν θα αλλάξει κάτι, αν μία τράπεζα στις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχο

Ημερομηνία:

Κρατικοποίηση μιας τράπεζας τουλάχιστον, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ καθώς και θεσμικές αλλαγές στη δικαιοσύνη θα πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ξανακυβερνήσει, ανέφερε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του Πειραιά με θέμα: «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

«Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, εάν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχοΤουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις» λέει ο κ. Πολάκης.

«Δεν γίνεται να μην ξαναπάρουμε πίσω κάποιους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες, όπως το θέμα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς θα ελέγξεις την ακρίβεια εάν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο της ΔΕΗ που θα καθορίσει τις τιμές και θα βάλει του κανόνες του παιχνιδιού;» αναρωτήθηκε με αφορμή τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους που βλέπουν οι καταναλωτές το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά την δικαιοσύνη ανέφερε που ήταν και το βασικό θέμα της συζήτησης, ανέφερε: «Πώς θα δώσεις στον κόσμο την αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν. Και πώς θα τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν; Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές -με νομοθετικά μέτρα, όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”- σε σχέση με τη δικαιοσύνη. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών (…) δεν φτάνουν. Θέλει παραπάνω. Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μαζικής εισροής μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από ένα άλλο μηχανισμό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...