27.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

“Βόμβα” Ρέγκλινγκ για το χρέος! “Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα για τουλάχιστον μία δεκαετία”

Ημερομηνία:

Σοβαρό πλήγμα για την ελληνική κυβέρνηση που επιδιώκει ελάφρυνση του χρέους το συντομότερο δυνατό, αποτελούν οι δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία”.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Wall Street Journal” ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε πως “Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει πρόβλημα”, προσθέτοντας ότι αν και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί σε περίπου 180% του ΑΕΠ της μετά την οικονομική κρίση, αυτό “δεν είναι σημαντικό, αν πληρώνεις επιτόκιο 1%”. Η Αθήνα πληρώνει για το χρέος της σχετικά λιγότερα από τη Γαλλία ή το Βέλγιο, συνέχισε ο επικεφαλής του ESM, χάρη στα φθηνά δάνεια του ESM.

“Είμαι μάλλον με την πλευρά του Σόιμπλε παρά της Λαγκάρντ”, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, αναφορικά με τις διαφορετικές θέσεις που έχουν εκφράσει οι δύο αξιωματούχοι σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε από την Ουάσιγκτον στις αρχές του μήνα ότι το βάρος του ελληνικού χρέους “σαφώς” δεν είναι βιώσιμο. Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Ουάσιγκτον ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά μάλλον η ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Η υπόσχεση της Ευρωζώνης “να βοηθήσει, αν η Ελλάδα κάνει τα μαθήματά της, είναι λογική”, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει πως η Ελλάδα θα χρειασθεί νέο πρόγραμμα βοήθειας μετά το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρικές Εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει, και φέτος σε συνεργασία με...

Χανιά: Full Moon Sound Bath τη Πανσέληνο του Μαΐου για τον “Ορίζοντα”

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε σε ένα Sound Bath...

Κατάθεση στεφάνου στα Φλώρια από τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής

Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στη...