21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Β. Διγαλάκης: Η επιτυχής λειτουργία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μας δείχνει τον δρόμο

Ημερομηνία:

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία λειτουργίας του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων είχε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση και λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου στα Χανιά, συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με τους οποίους είχε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος, γεγονός που αποτελεί κοινή πεποίθηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας του συγκεκριμένου σχολείου, ο Χανιώτης Βουλευτής έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ίδρυση στα Χανιά, Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και Πειραματικού / Πρότυπου Λυκείου.

Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον κ. Διγαλάκη για τη συνολική λειτουργία του σχολείου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι συμμετέχει σε ένα εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο αντίστοιχων σχολείων, τα οποία μοιράζονται διδακτικές τεχνικές, δημιουργικές ιδέες και δράσεις και εκπαιδευτικές καινοτομίες.

Ήδη, όπως τόνισαν, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία και συνέπεια 9 όμιλοι καινοτομίας και δημιουργικότητας, οι οποίοι καλύπτουν ποικίλες κλίσεις των μαθητών και των μαθητριών του (ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες, τεχνολογία και πληροφορική, ξένες γλώσσες) καθώς και 2 ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας με σχολεία και φορείς του εξωτερικού, αναδεικνύοντας έμπρακτα την επιθυμία για εξωστρέφεια και συμμετοχικότητα.

Παράλληλα, όπως επισήμαναν οι εκπαιδευτικοί, έχει ξεκινήσει η πολυεπίπεδη συνεργασία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ εφαρμόζονται πιλοτικά τα νέα Προγράμματα Σπουδών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και, μάλιστα, το επόμενο σχολικό έτος (2022-2023) η πιλοτική εφαρμογή προβλέπεται να γενικευθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν τόσο το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και φέτος για συμμετοχή των παιδιών στην κλήρωση που γίνεται με σκοπό την επιλογή και την ένταξή τους στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, όσο και την αγωνία που υπάρχει στους μαθητές για την ίδρυση πειραματικού Λυκείου, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αυτό.

Ο κ. Διγαλάκης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική συμβολή τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά προκειμένου ένα ιστορικό σχολείο των Χανίων ν’ αποκτήσει μια νέα «ταυτότητα» και τόνισε ότι το «αποτύπωμα» της δουλειάς τους είναι ήδη ισχυρό και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε, χωρίς χρονοτριβές, για την περαιτέρω ουσιαστική αναβάθμιση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...