15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Β. Λεβέντης: «Δεν είναι εγωιστικό. Στην Ιταλία έγινε πρωθυπουργός ο αρχηγός ενός μικρού κόμματος»

Ημερομηνία:

Στην Ιταλία έγινε πρωθυπουργός ένας αρχηγός μικρού κόμματος είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “δεν είναι εγωιστικό”

Την φιλοδοξία του να γίνει πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα από τη σημερινή Βουλή απεκάλυψε οΒασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση  σημειώνοντας ότι η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να τον φέρει σε αυτή τη θέση.

«Δεν είναι εγωιστικό. Στην Ιταλία έγινε πρωθυπουργός ο αρχηγός ενός μικρού κόμματος» είπε ο Βασίλης Λεβέντης φωτογραφίζοντας τον εαυτό του ως υποψήφιο πρωθυπουργό σε περίπτωση που καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Στις δημοκρατίες υπάρχει η αρχή της συννενόησης. Σήμερα η δεδηλωμένη κρέμεται από τέσσερις βουλευτές» είπε ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στην πιθανότητα να καταρρεύσει η κυβέρνηση. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να μακροημερεύσει η κυβέρνηση καθώς όπως είπε δεν είναι δυνατόν να ενωθούν οι «ακροδεξιοί ΑΝΕΛ» με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτά τα δύο κόμματα δεν ενώνονται» προέβλεψε και ανέφερε ότι ο Π. Καμμένος έχει απειλήσει ότι δεν θα ψηφίσει κάποιο νομοσχέδιο, παραπέμποντας  στις αντιρρήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ για συγκεκριμένες ρυθμίζεις του πολυνομοσχεδίου που συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Λεβέντης ανακοίνωσε επίσης ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση αλλά προεξόφλησε ότι τα 15 δις ευρώ δεν πρόκειται να σώσουν το τραπεζικό σύστημα. Εξέφρασε, όμως, και τη δυσαρέσκειά του για όσους υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων. «Το: ψηφίστε γιατί αλλιώς θα γίνει κούρεμα καταθέσεων είναι απρεπής κουβένται. Θυμίζει Ζιμπάμπουε και στη Βολιβία» είπε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίζει νομοσχέδια  «με το μαχαίρι στο λαιμό».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...