15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Ετοιμάζεται το πλαίσιο για να επιτραπούν στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών κανονικά και με τη βούλα ετοιμάζεται να αναγνωρίσει η κυβέρνηση.

Η θέσπιση ωστόσο καθυστερεί γιατί οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση δεν έχουν κατασταλάξει στο θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων.

Την αποκάλυψη κάνει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Τα Νέα.

Για να γίνουν πραγματικότητα οι πολιτικοί γάμοι ομοφυλοφίλων και στην Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, απαιτείται σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία για να παρακαμφθεί απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου, που είχε ακυρώσει γάμο που είχε γίνει στην Τήλο.

«Υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων, είναι δε έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται ανάγκη νομοθετικής ρυθμίσεως, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε μεταξύ άλλων η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει τη βοήθεια εκείνου της Γαλλίας, όπου όχι μόνο επιτρέπονται οι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τους αναγνωρίζονται πλήρως ίσα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά που θα αποκτηθούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ