20.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Γίναμε πανελλαδικές φίρμες με τις τακτικές Μαργαρώνη

Ημερομηνία:

Έντονη είναι η κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη ότι προσπαθεί να ελέγχει  πρόσωπα και πράγματα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκρήτιο επίπεδο.

Του καταλογίζουν ότι η εμπλοκή του αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό των εμπόρων από τα καθημερινά τους προβλήματα  με απώτερο στόχο την υπεράσπιση των τακτικών της  ΕΣΕΕ και του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αφορμή  ήταν η προκλητική συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης που μετά από 6 μήνες δεν κατάφερε να έχει απαρτία προκειμένου να αποφασίσει και να δεσμευθεί ξεκάθαρα για την αγωνιστική της δράση.

Με αποτέλεσμα να παρερμηνεύουν συνειδητά ότι ο μοναδικός εχθρός των εμπόρων είναι συγκεκριμένο πολυκατάστημα και ότι όλα τα άλλα προβλήματα τα ελέγχουν.  Οι πολλές καρέκλες του κ. Μαργαρώνη (Πρόεδρος ΕΒΕΧ, μέλος ΔΣ ΟΕΣΚ, μέλος ΕΣΕΕ κλπ) που προφανώς θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο, τον οδήγησαν σε ελλιπή ενασχόληση με τα καθήκοντα του ή τις μεθοδεύσεις του και τελικά μας εξέθεσε πανελλαδικά….

Σύμφωνα με το lykavitos.grόλος ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης έχει βουίξει με τα χαρακτηριζόμενα ως… Κορκιδάκια μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των εμπορικών συλλόγων αλλά και της σε απόλυτη αδράνεια Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, η οποία χωρίς να συνεδριάζει εκδίδει συνεχώς Δελτία Τύπου τα οποία αντιγράφει από την ΕΣΕΕ για να δείξει ότι είναι παρούσα στις εξελίξεις.

Μετά από επιστολή που έθετε προ των ευθυνών τους τα 8 από τα 9 μέλη του ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ στο ΔΣ της ΟΕΣΚ Νίκος Βουρλάκης τους καταλογίζει ότι απλά χειροκροτούν τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ σε ότι και να λέει ενώ ταυτόχρονα εδώ και μια δεκαετία αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κλάδου τρώγονται μεταξύ τους σε βαθμό εξευτελισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης προκειμένου να διασφαλίσει την προσωπική του ανάδειξη, τα βάζει με όλους και με όλα, μη διστάζοντας ακόμα και να δημιουργεί διλήμματα άλλων εποχών προσπαθώντας να χωρίσει την Κρήτη σε ανατολική και δυτική, με μοναδικό σκοπό την παρουσία του στο κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων προκειμένου να απομονώσει τους εμπόρους από την ΕΣΕΕ και το αντίστροφό, το οποίο βέβαια για να το καταφέρει επιδιώκει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Βασίλη Κορκίδη που για να την κερδίσει δεν του χαλάει ποτέ χατίρι λειτουργώντας ως απόλυτα κατευθυνόμενος κυβερνητικός συνδικαλιστής.

Δεν είναι λίγοι οι έμποροι που θυμούνται τις ατελείωτες φασαρίες για την διεκδίκηση της καρέκλας του Προέδρου της ΟΕΣΚ, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο με τις παρεμβάσεις του στις εκπροσωπήσεις συμβουλίων από ανθρώπους που ελέγχει και χειραγωγεί.

Για άλλη μια φορά λοιπόν τα Κορκιδάκια με τους αρχηγούς και υπαρχηγούς τους έκαναν το αδιανόητο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εμπόρων μετά από 6μηνη αδράνεια και έγγραφη διαμαρτυρία του μέλους της ΠΑΣΕΒΕ Νίκου Βουρλάκη αναγκάστηκαν να συνεδριάσουν προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που οδηγούν καθημερινά σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις.

Το αποτέλεσμα παρά τις πιέσεις ήταν να παρευρεθούν, οι γνωστοί για την Κρήτη και τα Χανιά, κόλακες του Προέδρου της ΕΣΕΕ με καθοδηγητή τον Πρόεδρο του τοπικού επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη και συνοδοιπόρους τον γείτονα στο σπίτι του κ. Κορκίδη στα Χανιά Γιώργο Τοπολιανάκη, και αναγκαστικά τον Πρόεδρο της ΟΕΣΚ κ. Πολιουδάκη όπως και τον εκλεγμένο από την ΠΑΣΕΒΕ κ. Νίκο Βουρλάκη.

Δηλαδή μετά από έξι μήνες το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων στην Κρήτη την πιο δύσκολη εποχή για τον κλάδο δεν κατάφερε να συνεδριάσει λόγο έλλειψης απαρτίας αφού πήγαν μόνο οι 4 από τους 9, μάλιστα για να γίνει η συνεδρίαση πιο εντυπωσιακή παρευρέθηκε και ο έτερος κόλακας και κουμπάρος τους από γειτονικό νομό.

Καταλήγοντας και σε δελτίο τύπου με αποφάσεις που τελικά δεν είναι αποφάσεις (αφού δεν υπήρχε απαρτία) αλλά διαπιστώσεις. Αφήνοντας γενικές εντυπώσεις και χωρίς δεσμεύσεις το θέμα που αφορά το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων που όμως για άλλη μια φορά συνειδητά το ανέμειξαν με τις τουριστικές περιοχές, αφήνοντας την ουσία παραπλανώντας την κοινή γνώμη.

Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο ότι η άποψη του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων δεν έχει καμία σχέση με την θέληση των μελών και οι σε διατεταγμένη υπηρεσία εκπρόσωποι ή κατά τον κόσμο «κορκιδάκια» προσπαθούν να ωραιοποιήσουν.

Έτσι για άλλη μια φορά συνειδητά δεν διαχώρισαν το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας από το θέμα των Τουριστικών διασφαλίζοντας κατά την λογική τους επιχειρήματα για την τελική αποδοχή που σχεδιάζουν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

zarpa.gr / lykavitos

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ