19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γερμανία: Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ημερομηνία:

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γερμανία.

Η ακτιβίστρια, 20 ετών, συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της κατεδάφισης του χωριού Λούτσερατ το οποίο εκκαθαρίζεται για να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση ενός ανθρακωρυχείου.

Ο μικροσκοπικός οικισμός, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία κοινής ωφελείας RWE και έχει εγκαταλειφθεί, έχει γίνει η πρώτη γραμμή για τη συζήτηση για το κλίμα της χώρας.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατεδάφιση του χωριού για να επιτραπεί η επέκταση του γειτονικού ανθρακωρυχείου Garzweiler. Ωστόσο, η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς ακτιβιστές εμποδίζουν τις εργασίες και τις αστυνομικές αρχές να κατηγορούνται για κατάχρηση βίας απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, η «μάχη» των δυνάμεων ασφαλείας με τη λάσπη, όπου πολλοί από αυτούς κόλλησαν, ανήμποροι να κινηθούν.

Οι υπουργοί και η RWE λένε ότι ο λιγνίτης – που θεωρείται από τους ακτιβιστές ως η πιο επιβλαβής για την υγεία μορφή άνθρακα – θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας βραχυπρόθεσμα.

Η κυβέρνηση, η οποία είναι ένας τριμερής συνασπισμός, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Πρασίνων της χώρας, έπρεπε να προσαρμόσει τη στάση της στη χρήση άνθρακα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία .

Η χώρα στο παρελθόν εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο για την ενέργειά της, αλλά οι προμήθειες στην Ευρώπη έχουν μειωθεί ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις .

H κυβέρνηση επιμένει, ωστόσο, ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται να εξαλείψει τη χρήση άνθρακα μακροπρόθεσμα.

"google ad"

Δεσμεύτηκε να προωθήσει σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα κατά οκτώ χρόνια έως το 2030 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την πολιτεία στην οποία βρίσκεται το Garzweiler.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...