14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γερμανία: «Aρουραίο των υπονόμων» αποκάλεσε τον Ερντογάν ο αντιπρόεδρος της βουλής – Οργή στην Άγκυρα

Ημερομηνία:

Στα «κάγκελα» με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής βουλής, ο οποίος προχώρησε σε ένα άκρως προσβλητικό χαρακτηρισμό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι η Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ο 70χρονος Βόλφγκάνγκ Κουμπίκι, σε ομιλία του στην Κάτω Σαξονία, χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο ως «αρουραίο των υπονόμων».

Ο Κουμπίκι, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του κατώτερου εταίρου της κυβέρνησης, του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σύμφωνα με την DW προειδοποίησε την κυβέρνηση για μια νέα εισροή προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν μπορεί να βρίσκεται πίσω από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Περιέγραψα τον κ. Ερντογάν ως “ποντικό του υπονόμου”. Ο αρουραίος είναι μικρός, χαριτωμένος, αλλά και έξυπνος. Είναι ένα πονηρό ον. Για το λόγο αυτό, θεωρείται επίσης ως ο κύριος ήρωας σε πολλές παιδικές ιστορίες, όπως για παράδειγμα ο Ρατατούης», τόνισε ο Βόλφγκάνγκ Κουμπίκι σε γραπτή του δήλωση στη DW είπε για την επίμαχη δήλωση.

Οργισμένη αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Άμεση και οργισμένη ήταν, όπως είναι φυσικό, η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Αυτές οι απαράδεκτες δηλώσεις δεν είναι αντάξιες του αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς και στερούνται εντελώς πολιτικού ήθους και ευθύνης. Αυτές οι ακατάλληλες δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητα του. Η αντίδρασή μας αναφέρθηκε και στον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...