19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά τον Μανώλη Γλέζο – Εκδήλωση μνήμης με Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 (τοπική ώρα) στο Ευρωκοινοβούλιο η εκδήλωση μνήμης για τον Μανώλη Γλέζο και η ονοματοδοσία αίθουσας με το όνομα του ήρωα της ελληνικής εθνικής αντίστασης.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου (9 Σεπτεμβρίου 1922) και μετά την ομόφωνη απόφαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόδοση του ονόματός του σε αίθουσα του κτηρίου. Η σχετική πρόταση είχε γίνει από τον αντιπρόεδρου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η ονοματοδοσία της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, την ευρύτατη ευρωπαϊκή αποδοχή που είχε ο κ. Γλέζος ανάμεσα σε πολιτικούς απ’ όλο το δημοκρατικό τόξο. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν με ομιλίες η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κι άλλες σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και ακαδημαϊκοί.

Συνάντηση Τσίπρα με Γιούροβα στη σκιά των υποκλοπών

Μία ώρα πριν (14:00 τοπική ώρα) την εκδήλωση μνήμης για τον Μανώλη Γλέζο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα.

Αντικείμενο συζήτησης θα είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο ταλανίζει τους τελευταίους δύο μήνες την πολιτική ζωή της χώρας, αλλά και η Ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, μετά και τις τελευταίες απανωτές εκθέσεις που μόνο κολακευτικές δεν είναι για την κυβέρνηση.

Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, ενόψει της αυριανής επίσκεψης της κ. Γιούροβα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ