16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γεωργιούπολη – Πετρές: 13,1 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας

Ημερομηνία:

Η υπογραφή της σύμβασης που αφορά τα «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας» στο Τμήμα «Γεωργιούπολη – Πετρές» – εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αποκορώνου – στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, έγινε την Πέμπτη 09/02/2023 στην Αθήνα, στο γραφείου του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Καρνέση, υπό την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρη Παπαδογιάννη και του Δημάρχου Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

«Αναθέτουσα Αρχή»,  είναι η «Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής ΤροχιάςΣυντηρήσεων και Ασφάλειας» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα έχει διευρυμένο ρόλο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού έργου, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα και αρμοδιότητες «Προϊσταμένης Αρχής».

Η  Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του «Οργανισμού» δε, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει αναλάβει καθήκοντα και αρμοδιότητες «Διευθύνουσας Υπηρεσίας» για τα «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας» στο Β.Ο.Α.Κ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου,  που θα εκτελέσει η εταιρεία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ», ανέρχεται σε 13,1 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), η  χρηματοδότηση του, γίνεται από το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ η χρονική διάρκεια εκτέλεσης του, έχει οριστεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του «Οργανισμού», αναλαμβάνουν διευρυμένο «ρόλο» στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου οδικής ασφάλειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ολόκληρο το νησί,  μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Παρεμβάσεις δε, όπως η συγκεκριμένη, σε σημεία που μέχρι σήμερα «εγκυμονούν» σημαντικούς κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς,  κρίνονται απολύτως απαραίτητες, για την ασφάλεια των χιλιάδων χρηστών του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Θα ήταν τέλος παράβλεψη, να μην αναφερθώ στις υπηρεσίες του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη για την συνεργασία, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση στο όλο εγχείρημα, της Χανιώτισσας βουλευτού, κ. Ντόρας Μπακογιάννη», ανέφερε σε σχετική του δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...