20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Γηροκομείο – Κολαστήριο στα Χανιά: Συγκλονιστικές μαρτυρίες πρώην εργαζομένων – «Με έδιωξαν γιατί αντέδρασα»

Ημερομηνία:

Δεν χωρούν στο ανθρώπινο μυαλό οι περιγραφές και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την υπόθεση κακοποίησης ηλικιωμένων στο γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά της Κρήτης. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πρόωρα μετά τη βάναυση συμπεριφορά των υπευθύνων οι οποίοι βασάνιζαν και άφηναν νηστικούς τους τρόφιμους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» στο OPEN TV ο πρώην εργαζόμενος στον οίκο ευγηρίας, Δ. Μαυρακάκης, σχολίασε πως δούλευε στο κολαστήριο την περίοδο του 2020 και δυσκολεύεται να περιγράψει όσα ζούσε. Όπως ο ίδιος είπε, δεν κατήγγειλε τα περιστατικά γιατί η ιδιοκτήτρια είχε πολλούς γνωστούς και δύναμη. «Ήταν όλοι δεμένοι. Τους χτυπούσαν, τους έδιναν χάπια. Εγώ έκανα ότι τους έδενα», σημείωσε ο ίδιος. «Όταν έβλεπα ότι τους χτυπούσαν, με έδιωξαν γιατί αντιδρούσα», συμπλήρωσε.

Η Κική Στεφανίδου, επίσης πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο, μιλώντας στο OPEN έκανε επίσης συγκλονιστικές περιγραφές. Η ίδια μίλησε για την κακοποίηση με τα μάτια που έκαναν οι εργαζόμενοι. «Προσπαθούσαν οι ηλικιωμένοι να πουν κάτι στους συγγενείς τους, αλλά οι εργαζόμενοι ήταν πάνω από τα κεφάλια τους», δήλωσε.

«Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν τρεις νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Έκαναν διαλογή στους εργαζόμενους, ήθελαν να είσαι ανειδίκευτος για να σε χειρίζονται».

«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη, σημειώνοντας πως η ίδια έχει καταθέσει στις Αρχές ότι όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο.

ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...