14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιατί η κυβέρνηση σκληραίνει την στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση σκληραίνει την στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης καθώς η εκλογική μάχη που θα δοθεί, όποτε και να στηθούν οι κάλπες, θα είναι ιδιαίτερα σκληρή για να είναι αποτελεσματική.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο εμπρησμός στον Real FM έχει σχέση με την κριτική που άσκησε ο σταθμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Βερναρδάκη.

Θεωρούν ότι η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς στην πραγματικότητα στοχοποίησε όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και έναν πρώην πρωθυπουργό.

Βουλευτές της ΝΔ, ερμηνεύοντας αυτή την κίνηση, έλεγαν ότι προφανώς τα «μαντάτα» που παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι και τα καλύτερα. Οι ίδιοι άνθρωποι άλλωστε επισημαίνουν ότι όλο το τελευταίο διάστημα εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια στην ενέργεια και στα καύσιμα, κάτι που όπως λένε προφανώς έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν το όλο σκηνικό λένε ότι διακρίνουν πίσω από αυτές τις ενέργειες την αγωνία των συνεργατών του πρωθυπουργού οι οποίοι αναλύοντας τις μετρήσεις που παίρνουν στα χέρια τους βλέπουν ότι το κλίμα για την κυβέρνηση επιβαρύνεται μέρα με την μέρα με την αυτοδυναμία να απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν η απόφαση του πρωθυπουργού να μην πάει σε εκλογές το φθινόπωρο ήταν σωστή.

Οι πιο μυημένοι πάντως σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός στα δύσκολα βλέπουν πίσω από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πρόθεση του παρά τα όσα είπε να αφήσει ανοικτό το θέμα των εκλογών με βασικό αφήγημα την τοξικότητα.

Υποστηρίζουν δηλαδή ότι η στοχοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται τυχαία καθώς επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ταυτοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με ακραία γεγονότα ώστε ένα κομμάτι του κέντρου –που επιθυμεί να προσεγγίσει ο Αλέξης Τσίπρας– να απομακρυνθεί από αυτόν.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...