14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Για σένα Ελλάδα

Ημερομηνία:

Γεννήθηκε στο τέλος του 40 κι ήρθε στο φως της οικουμένης. Αλήθεια τι μπορούσε άλλο να προσμένει; Ήταν ολόφωτο το καλοκαίρι και είχε ο μήνας δεκοχτώ. Άρχισε να μεγαλώνει με το σφυρί και το αμόνι. Λύγισε σίδερα η γενιά του για να βγει από την μιζέρια , χαρά να δώσει στην ζωή της , ανάταση μέχρι τ` αστέρια.
Όταν χόρτασε Ο Γιάγκος το ψωμί, ζήτησε και παντεσπάνι, χωρίς να κοιτάξει για να δει, ό ήλιος για όλους αν εφάνη. Κάποτε βγήκε μια κραυγή από το Πολυτεχνείο, μια νύχτα τόσο σκοτεινή με τσουχτερό το κρύο. Έλαμψε τότε η Ελλάδα από τιμή και υπερηφάνεια.
Δεν πρόλαβε ο Γιάγκος να χαρεί για το έπος της γενιάς του, και ήρθε για την Κύπρο μέρα σκοτεινή. Ελλάδα μου κλαίω για σε, που τρώεις τα παιδιά σου και σε εμφύλιους σπαραγμούς, ματώνεις την θωριά σου. Όταν από τα συντρίμμια σου σηκώνεσαι, αρχίζεις να γυρίζεις πάλι , στης διχόνοιας το τροπάρι. Δεν σε σεβάστηκαν πατρίδα οι πρωτοπόροι της γενιάς μου. Ασέλγησαν στην δική σου ιστορία, χωρίς καμία τιμωρία. Ελλάδα μάνα μου
καλή γλυκειά του ήλιου θυγατέρα. Ακόμη μια φορά σ` αφήσαν ορφανή. Δεν σε φοβάμαι του ήλιου πατρίδα , όσες μπόρες κι άν περάσεις. Είσαι μεγάλη και δυνατή. Έχεις κοπέλες και παλικάρια, που θα παλέψουν σαν λιοντάρια. Να σε κρατήσουν ζωντανή αιώνια
και τιμημένη, κι από την τέφρα σου αναστημένη.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...