23.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Για τη … μοναχική πορεία του ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Του Αντ. Xαρχαλάκη  συγγραφέα – ερευνητή – ποιητή

Όσοι αυτό τον καιρό, μασημένα στην αρχή και ξεκάθαρα μετά, μιλούν για την ανάγκη κοινής καθόδου της Αριστεράς (συν ΚΚΕ) στις εκλογές, προσφέρουν κάτι στην υπηρεσία στην εργατική τάξη και στο φτωχό λαό,  αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο…

Και λυπάμαι γιατί αυτοί οι κύριοι εθήτευσαν, πάλαι ποτέ, στην Αριστερά και της εποχής της ΕΔΑ και προ της εμφάνισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ…Ξέρουν αυτοί οι αναθεωρητές κι αυτοί οι … ήρωες, ποιους εννοώ… Αν συμβεί αυτό που θέλουν με εμμονή, θα επαληθευτεί στο ακαίραιον  ο λόγος της Αλ. Παπαρήγα πως «τέτοιο κόμμα δεν το χρειάζεται ο Λαός». Ακριβώς .

Και ας παραδεχτούν οι εν λόγω το ρεβιζιονισμό τους, άρα δεν δικαιούνται να κάνουν υποδείξεις στο ΚΚΕ και στον κόσμο του, που έχει ακατάλυτους δεσμούς με το κόμμα του !! Το ΚΚΕ έρχεται από μακριά και πηγαίνει βαθιά στο Μέλλον! Χωρίς την παραμικρή … λιγούρα, για μια εξουσία που θα την ασκούν από κοινού η Αστική τάξη και τα κάθε λογής πολιτικά της εξαπτέρυγα. Δεν πρέπει οι άνθρωποι που το ακολουθούν, να πλανηθούν από αυτά τα εκ του πονηρού αερολογήματα των εν λόγω κυρίων! υποθετικά μιλώντας βεβαίως, αν παγιδευτεί το ΚΚΕ, το πολύ – πολύ να πάθη ό,τι έπαθε το Γαλλικό Κ.Κ. : Το ‘βαλε στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου της Γαλλίας Φρ. Μιτεράν και σήμερα είναι περίπου ανύπαρκτο, γιατί φορτώθηκε με ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.. υπονομεύομαι βάσιμα πως αυτό θέλουν οι κύριοι που… βιάζονται για την κυβέρνηση της «Αριστεράς», ενώ την πραγματική εξουσία θα την διατηρήσει η Αστική Τάξη. Ποιοι τους κινούν λοιπόν; Γιατί δεν είναι από πραγματική έγνοια…Δεν γνωρίζουν άραγε.. κοτζάμ διανοούμενοι πως αν δεν πάρεις και την οικονομική εξουσία, η Κυβερνητική θητεία είναι αφ’ ενός βραχεία – έστω 4ετής – και αφ’ ετέρου αναποτελεσματική, όσον αφορά τις (προεκλογικές) δεσμεύσεις ;  Αν συμπράξει η Αριστερά, όπως θέλουν, δεν θα αναθεματίσει η εργατική τάξη το κόμμα της κι αυτός ο αναθεματισμός δεν λύεται όπως ο αναθεματισμός της εκκλησίας ;

Και για να λέμε τα σύκα – σύκα, πόσο .. Αριστεροί είναι οι πόλοι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Ο πλέϋμπόη Τσίπρας σε ποιους εμπνέει εμπιστοσύνη; Πάντως όχι στους Κομμουνιστές! Αφού είναι «μία στο καρφί, μία στο πέταλο» όσον αφορά τη φιλοευρωπαϊκή πλευρά της πολιτικής του! Ο αξιότιμος κ. Φ. Κουβέλης, μας έχει δείξει την πολιτική του  ταυτότητα,  που παραπέμπει σε ξεκάθαρο ειδύλλιο με την Αστική Τάξη, το οποίο ούτε καν προσπαθεί να κρύψει, εν τη ρύμη του πολιτικού λόγου του…».

Αμφότεροι είναι αντικομμουνιστές και ερωτώ τους κυρίους …συμβουλάτορες: έχουν τίποτε κοινό, με το κόμμα της εργατικής τάξης και τον κόσμο του; Ας λείπουν λοιπόν οι ευσεβείς πόθοι! Σε μια μακρά κρισιακή συγκυρία, είναι, το λιγότερο, ανέντιμη η προσπάθεια για την επίτευξη σύμπλευσης ανομοίων πολιτικών σχημάτων !!

Που σίγουρα θα οδηγήσει στην περαιτέρω επιδείνωση, έως εξαθλίωση, του βιοτικού επιπέδου των πλατειών λαϊκών στρωμάτων…Παρά τους περί του αντιθέτου…εξορκισμούς του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του επιτελών και συμβούλων.

Αν και δεν έχουμε εν Ελλάδι αρκετή (πικρή) πείρα από Σοδιαλδημοκρατικές Κυβερνήσεις, πλην ΠΑΣΟΚ, ας ..λείπει το βύσσινο ! Γνωρίζουμε – τουλάχιστον όσοι ασχολούμεθα με τα διεθνή πολιτικά δρώμενα και δεδομένα – τι σημαίνει η Σοσιαλδημοκρατία… Που στην «συνάντηση» της Αστικής Τάξης και της εργοδοσίας, με την εργατική τάξη, είναι ο αβανταδόρος της πρώτης…Η πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου προέδρου του ΣΕΒ, κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, λέει πολλά. Δείτε την : «εύκολο θα ήταν, στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας, και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και το μεγάλο νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, με σαφή αντιμνημονιακή θέση». Είπατε τίποτα; Τέτοια «Αριστερά», ποιος τη θέλει τουλάχιστον όσον αφορά τους έχοντες μνήμη και τους ακολουθούντες το ΚΚΕ; Έλεος !

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...