23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Στην κόλαση των μνημονίων

Ημερομηνία:

Τούτες τις ώρες που η χώρα θρηνεί τα παιδιά της που το ένα μετά το άλλο πέφτουν θύματα της πολιτικής των μνημονίων, οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των κατά συρροή εγκλημάτων ζουν και βασιλεύουν, σφυρίζουν αδιάφορα, και προκαλούν ασύστολα.

Απ’ ότι φαίνεται, για τον αρχηγό Μπένυ τον μισθοφάγο, από τη σωτηρία της χώρας προέχει η σπίλωση του πολιτικού του αντιπάλου του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να γίνεται καταγέλαστος και μπροστά στον γερμανό συνάδελφό του όπως πρόσφατα είδαμε από τηλεοράσεως.

Τούτες τις ώρες που την πατρίδα έχει καλύψει το μαύρο πέπλο του Δ’ Ράιχ, διάλεξε όπως μαθαίνω και ο Ευτύχης Δαμιανάκης του νεοΠΑΣΟΚ, να περιφέρεται στις καφετέριες ως άλλος γυρολόγος και να διαλαλεί την πολιτική του  πραμάτεια.

Το ότι δεν έγιναν επεισόδια εξ’ αιτίας της εμφάνισής του, να το χρωστάει στην ευγένεια και μόνο των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους μέσα από τις κάλπες.

Είχε το θράσος αυτός, και οι συνένοχοί του της πολιτικής που κάνουν το ίδιο, ν’ απλώνει το χέρι στα θύματά του!

Σ’ όλους αυτούς, που και με τις δικές του αποφάσεις (θυμίζουμε το ναι σε όλα), καταδικάστηκαν στην πείνα, τη φτώχεια, την ορφάνια, την ανεργία, τον ξεριζωμό.

Γνωρίζεις Ευτύχη Δαμιανάκη εσύ και οι λοιποί μνημονιακοί ολετήρες, ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι εξαθλιωμένοι εξ’ αιτίας της πολιτικής σας και δυστυχώς είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, για το απονενοημένο διάβημα;

Γνωρίζετε όλοι εσείς οι δήμιοι της χώρας και του λαού ότι την ώρα που τα προνοιακά επιδόματα θα έρθουν στους δικαιούχους με τρομακτική καθυστέρηση – αν βέβαια έρθουν τελικά – οι άνθρωποι αυτοί μη έχοντας ούτε σάλοιο και με τεράστια προβλήματα υγείας, βλέπουν τη ΔΕΗ να τους κόβει το ρεύμα,  ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πολλοί απ’ αυτούς έχουν παραλάβει λογαριασμούς, με ημερομηνία λήξης πληρωμής ακόμα και 20 μέρες μετά τη διακοπή ρεύματος ;

Κι’ ύστερα μας λένε οι πολιτικοί απατεώνες πως έχει εξουσιοδοτηθεί η ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική μέσω του λογαριασμού κοινής ωφέλειας.

Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό, το γνωρίζουν οι άθλιοι ;

Τούτες τις ώρες της μεγάλης προδοσίας σε βάρος της χώρας και του λαού που σύμφωνα και με την έρευνα της ΓΣΕΕ, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν τη διετία του μνημονίου, τούτες τις δύσκολες ώρες, έχουμε ανάγκη περισσότερη παρά ποτέ από αλληλεγγύη.

Οι δήμιοι της χώρας, οι περιφέρειες, οι εκκλησίες, οι όποιες υπηρεσίες και οργανισμοί, πρέπει εδώ και τώρα να σταθούν κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες και με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό να παρέχουν ψυχολογική στήριξη σ’ όσους τη χρειάζονται.

Δυστυχώς η κρίση που μας οδήγησαν, είναι τόσο έντονη που ακόμα και κοινωνικά παντοπωλεία κινδυνεύουν με λουκέτο!

Για ευνόητους λόγους τα μαντάτα θα μας τα σερβίρουν μετά τις εκλογές.

Να σημειωθεί ακόμα, ότι σε συνοικία της πόλης μας, οικογένεια  ζει σ’ εγκαταλλειμένο σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

Και οι μη γνωρίζοντες λεπτομέρειες, μπορούν εύκολα να καταλάβουν το μέγεθος της απόγνωσης των συγκεκριμένων ανθρώπων όταν τους κρατούν – παρότι είναι δικαιούχοι – κι’ αυτό ακόμα.

Το πενιχρό προνοιακό επίδομα, τη μοναδική πηγή εσόδων τους.

Απαραίτητη λοιπόν η αλληλεγγύη όπως προαναφέραμε, επιτακτική όμως η ανάγκη της άμεσης διαγραφής της αιτίας που δημιουργεί το πρόβλημα, που δεν είναι άλλη από το μνημόνιο.

Κι’ αυτό ο λαός μας το έχει συνειδητοποιήσει, και θα το επικυρώσει με την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές.

Αλ. Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...