16.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Για τις παρανομίες στην κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι

Ημερομηνία:

Χρειάστηκε πολύς αγώνας, με πολλές επισκέψεις στο Δασαρχείο Χανίων, από την πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, ώστε να εκτελεστεί μετά από ένα χρόνο η αρ. πρ.118771/1354/28-4-2010 διαταγή του ΥΠΕΚΑ σύμφωνα με την οποία οι πράξεις χαρακτηρισμού οι οποίες δεν αναρτήθηκαν στους Δήμους τους οποίους περιλαμβάνονται τμήματα των χαρακτηρισμένων εκτάσεων, θα έπρεπε να αναρτηθούν στους οικείους Δήμους κατά τα τμήματα των εκτάσεων που τους αφορούν.

Από τις 10-5-2011 ως και σήμερα έχουν αναρτηθεί τμήματα από τρεις πράξεις χαρακτηρισμού http://www.kandanos.eu/node/1612 (που είχαν γίνει το 2004, 2005 και 2006) συνολικού εμβαδού 300 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή του αιολικού σταθμού στην Στρογγυλή Κορυφή Αποπηγάδι. Ήδη οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πρώτες σχετικές ενστάσεις στο Δασαρχείο Χανίων.

Εκκρεμεί η ανάρτηση μεγάλης έκτασης από το “Λαύριο” έως την “Αγριμοκεφάλα”  που θα γίνει αφού πρώτα καθορίσουν τα όρια οι δήμοι Καντάνου – Σελίνου και Πλατανιά.

Επίσης στις 22-6-2011 κάτοικοι μέλη της πρωτοβουλίας κατέθεσαν σε προκαταρκτική εξέταση “κατά παντός υπευθύνου”, που διεξάγει η εισαγγελία Χανίων μετά από εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, σχετικά με τις παρανομίες στην κατασκευή του αιολικού σταθμού στο Αποπηγάδι.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ