21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Για τον εκφασισμό των τελευταίων ημερών στη χώρα μας

Ημερομηνία:

Του Γρηγόρη Δατσιάδη Λαμπράκη

Απουσιάζει μήπως και η στοιχειώδη δημοκρατία στις μέρες μας σε αυτόν τον κατακαημένο τόπο μας;

Το ξύλο και η καταστολή πλέον διαπράττεται και απέναντι σε πολίτες στα πάρκα εκτός των φοιτητών , πιτσιρικάδων και της νέας γενιάς,  απέναντι στους οποίους ξεκίνησαν συστηματικά από το φθινόπωρο του 2019;

Πολλά τα δημοσιεύματα σε αντικειμενικά και αξιόπιστα σαιτ και εφημερίδες (και στην Ευρώπη),που μιλούν για χούντα..

Έχουμε πλέον μια «χουντοκαραντίνα» εφαρμοσμένη από μια άθλια – ακροδεξιά κυβέρνηση-δεκανίκι… η οποία δεν νοιάζεται για την σωστή προστασία από τον κορονοιό, αλλά μόνο να καταστείλει και να δείρει….μισεί στην κυριολεξία την νέα γενιά πρωτίστως, και οτιδήποτε  και οποιανδήποτε νοιάζεται και αγωνίζεται για την υγεία, την ζωή, την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την γνώση, την παιδεία.

Δεν θέλει την δημοκρατία.. έχει βιτρίνα της, 5 με 6 ακροδεξιά παρτάλια (μοσχαναθρεμένα στα βρώμικα ΜΜΕ από δεκαετίες), που δίνουν τον τόνο. πίσω από την πόλωση και την βία που η ίδια δημιουργεί, θέλει να κρύψει τις πομπές της:.. με δυο λόγια ότι αποτελεί το δεκανίκι μαύρων και εγκληματικών συμφερόντων που καταστρέφουν βάναυσα τον τόπο και την ζωή των πολιτών….

Η περιφρόνηση και η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων (ειδικά στην νέα γενιά),και ο παράλληλος εκφασισμός των αστυνομικών δυνάμεων είναι γεγονός αποδεδειγμένο και συνεχή, εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σαν κτήνη και όχι σα δημόσιοι λειτουργοί, σκοτώσανε από το πολύ ξύλο τον Βαγγέλη τον Μάγγο, στον Βόλο.. επιδιώκουνε να το ξανακάνουνε;

Η συνεχής επιδίωξη «τύφλωσης» και παραπλάνησης των πολιτών (όσων είναι «ευπαθείς» και»δύστυχοι») είναι διαρκής.

Η συστηματική απόκρυψη της αλήθειας των γεγονότων από καθεστωτικά  ΜΜΕ (αυτά που εισέπραξαν εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο δήθεν για την  πανδημία, είναι τα ίδια που στήριξαν με άθλιους τρόπους την εκλογή τούτης, της ανεκδιήγητης και δυστυχώς πλέον φασιστικής κυβέρνησης, είναι επίσης τα ίδια που υπονόμευσαν την προηγούμενη κυβέρνηση, και δυστυχώς είναι πάλι τα ίδια που  (εδώ και δεκαετίες) προβάλουν και καλλιεργούν με τον χειρότερο τρόπο τον εκφασισμό, τον κυνισμό, τον ατομισμό, τον ρατσισμό κ.α.

Το αλλησβερίσι και η αλληλουποστήριξη αυτών των ΜΜΕ και τούτης της κυβέρνησης δείχνουν ολοφάνερα εκτροπή από την αντικειμενική και δίκαιη εφαρμογή νόμων και συντάγματος.

Τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις που ψηφίσαν (και με τι τρόπο!  σε καραντίνες των πολιτών και με πλήρη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοιού) καταστρέφουν και την βιοποικιλότητα και την δημόσια υγεία και παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.  Στραγγαλίζουν οικονομικά ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής οικονομίας και πολλών επαγγελμάτων,  καταστρέφουν αντί να δημιουργούν κοινωνικούς, οικονομικούς και δημοκρατικούς ορίζοντες, ειδικά για την νέα γενιά:

Φροντίζουν όμως να δείξουν με ξύλο και συλλήψεις την εγκατάσταση ενός αστυνομοκρατούμενου και αυταρχικού καθεστώτος: Απόδειξη της δειλίας και του φόβου που τους διακατέχει, λόγω αυτών που πράττουν, η έχουν προκαλέσει. Για τα οποία και έχουν σαφώς την πολιτική, την ηθική και ίσως και την νομική ευθύνη.

Η χρήση και επίκληση της έννοιας του διχασμού από αυτούς που συστηματικά και ύπουλα τον σπέρνουν, είναι καθαρά μέθοδος που χρησιμοποιείται από φασίστες ώστε να οδηγήσουν τις καταστάσεις σε πόλωση και εκφασισμό. Συνεπικουρείται από τα βρώμικα ΜΜΕ που σπέρνουν φόβο κρύβοντας την αλήθεια..

"google ad"

Άρα, ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός μιλά σε διαγγέλματα για διχασμό, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτός και συγκεκριμένοι ακροδεξιοί – φασίστες  υπουργοί και βουλευτές του σπέρνουν στην πράξη τον διχασμό εδώ και αρκετά χρόνια.

Βήμα και λόγος τους δίνεται απλόχερα εδώ και δεκαετίες (στα βρώμικα ΜΜΕ), για να εκστομίζουν είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα, την ρατσιστική και φασιστική ιδεολογία τους.

Ταυτόχρονα όμως έχουν φροντίσει(οι της κυβέρνησης) τα παρακάτω:

Ενέργεια – πόροι:   καταστρέφουν τις ελληνίδες οροσειρές , μέσω νομοθετημάτων αντισυνταγματικών, δίνουν το ελεύθερο σε τοπικούς ολιγάρχες, πολυεθνικές,. να προχωρήσουν σε παρωχημένα μοντέλα εναλλακτικής ενέργειας, σπέρνοντας εκατοντάδες τερατώδεις ανεμογεννήτριες, καταστρέφοντας αρχικά βιοποικιλότητα και τοπικά μικροκλίματα  στα όρη,  κατάσταση η οποία στην συνέχεια θα επηρεάσει σημαντικά και αρνητικά και τους περιβάλλοντας  πεδιάδες, ποτάμια κοινότητες και τις γεωργικές δραστηριότητες κ.α. στις σκουριές χαλκιδικής με πρόσφατο  άθλιο νομοθέτημα δίνουν το ελεύθερο για μεγαλύτερη μόλυνση, περισσότερη καταστροφή της βιοποικιλότητας και δικαίωμα στην πολυεθνική να φύγει φορολογικά από την Ελλάδα στον Καναδά..

νοσοκομεία  περίθαλψη: έχουν διαλύσει τελείως τα δημόσια νοσοκομεία ειδικά τα έτη 2012 – 2014 και τα τελευταία  2019-2021.  καμιά πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και εξειδικευμένων γιατρών. Σωστοί τρόποι που υποδείχθηκαν (από 100άδες ειδικούς) εδώ και ένα χρόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αγνοήθηκαν, η μισή επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων έφυγε από το καλοκαίρι του 2020, οι γιατροί και τα αιτήματά τους αγνοούνται συστηματικά εδώ και ένα χρόνο, οι πολίτες στρέφονται όλο και περισσότερο στα ιδιωτικά νοσοκομεία….

Παιδεία – σχολεία πανεπιστήμια:  κατεβάζουν νόμους οι οποίοι υποβαθμίζουν και υπονομεύουν την εργασία των εκπαιδευτικών, οδηγώντας περαιτέρω στην υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων.  Τα κατάπτυστα νομοσχέδια τους χαρακτηρίζονται από παρεμπόδιση της ελεύθερης βούλησης, της παροχής αντικειμενικής και σωστής γνώσης στους εκπαιδευομένους, στην παρεμπόδιση του έργου των εκπαιδευτικών μέσω ατελέσφορων, πολύχρονων και αδιέξοδων μορφών γραφειοκρατίας.

Λες και προσδοκούν την παραίτηση από την γνώση και την μάθηση… μήπως όμως είναι ο σκοπός τους;

Κοινωνίες ανεκπαίδευτες, αμόρφωτες, επηρεπείς στον εκφασισμό, είναι το ζητούμενο τους;

Χτυπούν συμβολικές και ειρηνικές καταλήψεις των φοιτητών  στα πανεπιστήμια  λες και πρόκειται για εγκληματίες . ενώ κρατούν κλειστά τα πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο, δήθεν για την πανδημία, γνωρίζουν όμως, αλλά και γνωρίζουμε,  ότι θέλουν να στερήσουν γνώση, σπουδές από τους φοιτητές και να υπονομεύσουν περαιτέρω την αξία των δημόσιων πανεπιστημίων. Επιδιώκουν την επικράτηση των ιδιωτικών.

Οι φοιτητές και αυτή η γενιά αγωνίζονται για την ελευθερία, την γνώση και την ομορφιά στην ζωή. Και αυτή η γενιά όπως και των Λαμπράκηδων, και του 1-1-4, και άλλων. Ναι, οι αγώνες είναι διαρκείς και παντοτινοί απέναντι σε κάθε τι άδικο, άρρωστο,  ρατσιστικό και φασιστικό. Είναι προσωπικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί, σε όλα τα επίπεδα. και προπάντων καθημερινοί. Η γενιά αυτή των νέων είναι πιο άξια, πιο πολυτάλαντη, και έχουν δει καθαρά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το μέλλον και την ζωή τους,  αντίθετα τους το καταστρέφει….

Είναι πλέον ανάγκη να αλλάξει, να πέσει αυτή η κυβέρνηση στις εκλογές που θα έρθουν.

Οι πρακτικές φροντίδας, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, μεταξύ των πολιτών υπάρχουν ακόμη και είναι ζωντανοί.

Οι θεσμοί και οι υπηρεσίες χωλαίνουν όμως, και δεν μπορούν να εργαστούν για τον πολίτη δίκαια και αξιόπιστα με μια τέτοια κυβέρνηση.

Η συνεργασία και δράση για την προστασία της δημοκρατίας και του συντάγματος ακόμη (γιατί το καταστρατηγούν οι της κυβέρνησης), είναι ζητούμενο.

Όλα τα αριστερά κόμματα, και το κουμμουνιστικό ακόμη, και τα μικρά εκτός βουλής, και τα οικολογικά κόμματα, έχουν αυτά που τους ενώνουν, και τα οποία οφείλουν να αναδείξουν::

τους αγώνες ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και την βία.

Την ειρήνη, την αξιοπρέπεια και την προσφορά στα κοινά ως λειτούργημα που είναι.

Την εντιμότητα και το ήθος.

Τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία.

Την βιοποικιλότητα και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Την κοινή έγνοια για τον αξιοπρεπή βιοπορισμό όλων μα όλων των πολιτών.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε ενωμένοι την διακυβέρνηση του τόπου μας, στηριζόμενοι πραγματικά σε αμεσο δημοκρατικές διαδικασίες.

όλα τα κόμματα εντός και εκτός της βουλής, μπορούμε να ενωθούμε, διεκδικώντας την διακυβέρνηση αυτού του έρμου τόπου στις επόμενες εκλογές;

Σε περιόδους δύσκολους, με μια άθλια πραγματικά κυβέρνηση που επιδιώκει να ξεπουλήσει και να υποθηκεύσει οτιδήποτε, που επιχειρεί να αποδυναμώσει τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας, είναι ζητούμενο αλλά και εφικτό πιστεύω.

Υπάρχει και ο τρόπος και η μέθοδος. η συνεργασία και ο κοινός αγώνας απέναντι στον ρατσισμό και φασισμό μας δείχνει τον δρόμο.

Η κοινωνική συνοχή, η δικαιοσύνη η πραγματική, η προστασία της βιοποικιλοτητας (άρα και της υγείας και της ζωής), η εναλλακτική ενέργεια, η δημόσια υγεία και παιδεία οι τέχνες και ο πολιτισμός, κ.α. είναι τομείς που αποτελούν θέση για επαγγέλματα αξιοπρεπή και χρήσιμα στους από κάτω και στους νέους  και όχι βορά στους ντόπιους ολιγάρχες και στις πολυεθνικές…

Η αναζήτηση για το δίκαιο την ομορφιά την αγάπη και την ζωή δεν τελειώνει ποτέ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...