15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα Χανιά, ένας 19χρονος δέχθηκε μαχαίρι στην καρδιά επειδή ήταν Παναθηναϊκός – Ποιος ο πραγματικός δράστης πίσω από την επίθεση;

Ημερομηνία:

Ο σοβαρός τραυματισμός με μαχαίρωμα στην καρδιά του 19χρονου στα Χανιά, τελικώς οφείλεται σε σύγκρουση οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Δεν είναι η πρώτη φορά και δε θα είναι η τελευταία. Είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο τα Χανιά ή την Ελλάδα, είναι πανευρωπαϊκό. Οι χούλιγκανς συγκρούονται μεταξύ τους σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα μόνο με μία απλή αναζήτηση στο google βλέπουμε ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συμβεί πολλές ακόμα συγκρούσεις μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Σε κάποιες από αυτές βγαίνουν μαχαιρια. Σε κάποιες τραυματίζονται σοβαρά. Στα Χανια ένας 19χρονος δέχθηκε μαχαίρι στην καρδιά επειδή ήταν Παναθηναϊκός.

Στις 2 Μαρτίου του 2019, οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν εισβάλλει στο Παπαστράτειο κατά τη διάρκεια αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακού και Γλυφάδας προκαλώντας καταστροφές και τραυματίζοντας οπαδούς του Ολυμπιακού.

Στη Δυτική Αττική στις 6 Μαρτίου του 2019 οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθαν σε μία 22χρονη οπαδό του Παναθηναϊκού και την μαχαίρωσαν.

Στο Ίλιον στις 7 Απριλίου του 2019 οπαδοί του Παναθηναϊκού έστησαν καρτέρι θανάτου σε οπαδό του Ολυμπιακού που ομως την γλύτωσε λόγω της έγκυρης επέμβασης της αστυνομίας.

Στα Πετράλωνα τον Μάη του 2019 οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε έναν του Ολυμπιακού και τον μαχαίρωσαν.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα εξιστορώντας επεισόδια του άτυπου αυτού πολέμου μεταξύ των χούλιγκανς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτό που συνέβη στα Χανιά δεν αφορά απλά έναν άνθρωπο που μαχαιρωσε έναν άλλο, αλλά τεράστιους αθλητικούς οργανισμούς και οργανωμένους φιλάθλους που έχουν τους δικούς τους κώδικες, επιζητούν τη βία και συγκρούονται για την κυριαρχία.

Η αρκετά πιο αποτελεσματική -σε σχέση με το παρελθόν- πρόληψη και αντιμετώπιση των «ραντεβού του θανάτου» από την πλευρά της Αστυνομίας «υποχρέωσε» τις οπαδικές «κεφαλές» (και δη τις νεότερες «γενιές» που ανέλαβαν τα ηνία σε συνδέσμους) στην επινόηση νέων μορφών οπαδικού «πολέμου». Οι δε «βεντέτες» που άνοιξαν ανάμεσα σε συνδέσμους από τις αρχές του 2017 οδήγησαν σε εκατέρωθεν αιφνιδιαστικές «επισκέψεις» και επιθέσεις, που πραγματοποιούνται (συνήθως) στο περιθώριο αγώνων, μικρότερων αθλημάτων και δη σε… ανύποπτες στιγμές. Εκεί όπου τα «αντανακλαστικά» και τα περιθώρια αντίδρασης των (αιφνιδιασμένων) αστυνομικών Αρχών είναι μειωμένα.

Οι οπαδικές επιθέσεις έχουν κυρίως ως βάση τους το «δίπολο» οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, αλλά συχνά-πυκνά επεκτείνονται και στο φάσμα των οπαδών της ΑΕΚ, αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ“.

Οι επιθέσεις για τους οργανωμένους χούλιγκανς δεν αποτελούν καταδικαστέα γεγονότα αλλά μέρος ενός πολέμου για την υπερίσχυση της ομάδας τους ο οποίος αποτυπώνεται και έξω από το γήπεδο.  Εξυψώνουν το κύρος τους και αποτελούν τίτλο τιμής, προσδίδουν ένα ιδιότυπο στάτους. Όσο πιο βίαιοι είναι, τόσο πιο μεγαλύτερο σεβασμό αποκτούν μεταξύ άλλων ομάδων χούλιγκανς στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με τα σπορ το οποίο για να αντιμετωπιστεί πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους οι πραγματικοί υπαίτιοι, δηλαδή, οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΠΑΕ των οποίων αποτελούν και ιδιότυποι στρατοί τους οποίους και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, όποτε υπάρχει ανάγκη.

Όμως, υπάρχει πολιτική βούληση όταν οι ισχυροί παράγοντες που ελέγχουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν ισχυρούς δεσμούς με την πολιτική εξουσία;

Στα Χανιά, θα υπάρξουν καταδίκες. Όμως οι πραγματικοί αυτουργοί του μαχαιρώματος του 19χρονου θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και κάποιος συνοπαδός του 19χρονου που σήμερα χαροπαλεύει μπορεί αύριο να γίνει ο επόμενος θύτης.

 

"google ad"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...