17.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Για τον ΣΚΑΪ, Κρήτη όπως Καταλονία;

Ημερομηνία:

«Η Αθήνα δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα στο θέμα της Καταλονίας γιατί μπορεί μια μέρα να αντιμετωπίσει τα ίδια με την Κρήτη,ας πούμε»….

Όχι να μην το πούμε κύριε Μπεσκένη μου.

Γιατί αν το πούμε σημαίνει ότι λέμε μ@λακίες και δεν είναι σωστό.Στον ΣΚΑΪ δουλεύετε,σοβαρό κανάλι προσπαθείτε να το παίξετε,δεν μπορείτε να λέτε τέτοιες αθλιότητες.

[Στο 9:30 η άποψη του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ ]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jCPawTUb1oY”]

Κατανοώ ότι η νοοτροπία του μέσου Έλληνα «ευρωπαϊστή» τον κάνει να νιώθει κομπλεξικά που δεν έχει κι εκείνος στη χώρα του μια σοβαρή «μειονότητα»,όπως έχουν όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι αλλά γιατί θα πρέπει να βαφτιζόμαστε πάντα εμείς ως τέτοια;

Είναι ένα ερώτημα.

Με ποια κριτήρια οι Κρητικοί είμαστε οι …Καταλανοί της Ελλάδας;

Εθνολογικά,ιστορικά,πολιτικά,κοινωνικά;

Εντάξει δεκτό το ότι ελλείψει Σικελίας μας έχουν πλασάρει σαν να’μαστε εμείς η Σικελία της Ελλάδας ή τουλάχιστον αυτό που οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι η Σικελία και που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα της Ιταλικής μεγαλονήσου σήμερα.

«Η Κρήτη άντρο ανομίας»,»τα Ζωνιανά»,η περίπτωση «Γιακουμάκη» και άλλες τόσες ιστορίας μπλεγμένες με το μύθο σε μια χώρα που η ανθρωποκτονία και το πάσης φύσης έγκλημα είναι καθημερινότητα αλλά όταν συμβαίνει κάτι το αρνητικό στην Κρήτη γίνεται σήριαλ,τοκ σόου,δοκίμιο στην εφημερίδα.

Δείτε,ας πούμε,τώρα τι θα γίνει με τους απαγωγείς του κ.Λεμπιδάκη,μόνο και μόνο γιατί ήταν τελικά Κρητικοί.Αν ήταν ο,τιδήποτε άλλο,ούτε που θα περνούσε στο ρεπορτάζ αλλά το «Κρητικοί απαγωγείς» μπαίνει με κεφαλαία.

Θέλω να πω ότι πια το έχουμε συνηθίσει το παραμύθι με την «πρωτόγονη Κρήτη»,τους «άγριους Κρητικούς» και όλα αυτά τα στερεότυπα,που ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα,αλλά να μας παρουσιάζουν τώρα με το ζόρι και σαν εθνική μειονότητα,μόνο και μόνο γιατί ανακάλυψαν ξαφνικά ότι οι άλλες ευρωπαϊκες χώρες έχουν τους Σκοτσέζους ,τους Λομβαρδούς και τους Καταλανούς τους και «τι

θα γίνουμε τώρα εμείς χωρίς βαρβάρους»,πάει πολύ.

"google ad"

Πάρα πολύ.

Οι Κρητικοί είμαστε ορθόδοξοι,όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων Ελλήνων.

Είμαστε ελληνόφωνοι (τα Κρητικά είναι ελληνική διάλεκτος).Σε αντίθεση με άλλες «ντοπιολαλιές» που είναι διάλεκτοι άλλων γειτονικών γλωσσών και ομιλούνταν μέχρι και πριν από 2-3 γενιές πριν σε ευρείες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κάθε απόγονο αυτών των μη-ελληνόφωνων να αντιμετωπίζει τους Κρητικούς σαν «μειονότητα»,ενώ οι Κρητικοί από τη μεριά μας δεν αμφισβητούμε τη δική του ελληνικότητα.

«Πολεμήσαμε στην Τροία»

Μειονότητα λοιπόν κάποιος που είναι ελληνορθόδοξος,ελληνόφωνος-απόγονος ελληνοφώνων.

Κάποιος που έχει πολεμήσει για τον Ελληνισμό από την εποχή του Ιδομενέα του Βασιλιά της Κρήτης που πολέμησε στην Τροία (και από τότε σε όλους τους πολέμους.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα,για το ποιος είναι μειονοτικός και ποιος όχι,για το ποιος έφτιαξε κράτος μέσα στην Κατοχή και σκότωνε τους ελληνόφωνους και ποιος ήθελε την απόσχιση από την Ελλάδα μέχρι και το 1949.

Πάντως σίγουρα όχι οι Κρητικοί.

Απ’όλα τα μεγάλα νησιά της Μεσογείου (Κύπρο,Κρήτη,Σικελία,Σαρδηνία,Κορσική,Μαγιόρκα) μόνο η Κρήτη δεν έχει καμιά μορφή ανεξαρτησίας,αυτονομίας ή ιδιαίτερης αυτοδιοίκησης.

Πληρώνει τους φόρους της σαν να ήταν μια ηπειρωτική περιφέρεια και ας απέχει 200 μίλια από την Αθήνα και ουδέποτε αντέδρασε σε αυτό.

Γιατί αν είχε αντιδράσει,θα το είχαν καταλάβει ακόμη και στον ΣΚΑΪ,να  είστε σίγουροι γι’αυτό.

athleticradio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...