25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Για 18η μέρα αγρότες των Χανίων στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια – Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αγιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα στις 12μμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγιά.

Απαίτησαν τα εξής:

  • Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό ώστε να γίνονται δωρεάν αιμοληψίες στα αιγοπρόβατα από δημόσιους κτηνίατρους.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ολοκληρωμένα η φετινή δακοτοκτονία και να μην επαναληφθεί το φιάσκο των προηγούμενων ετών
  • Να δοθούν τα χρωστούμενα στους νέους αγρότες από προγράμματα του 2014

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι συναντήθηκαν με την διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους. Η διευθύντρια επιβεβαίωσε με την σειρά της την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζεται με την εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση τόσο για τους κτηνοτρόφους όσο και για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα των αγροτών.

Αύριο Παρασκευή 10/2 στις 5μμ καλούνται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο για αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Επίσης στην αυριανή συνάντηση με την κυβέρνηση, όπου η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων – διεκδικήσεων των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, απαιτώντας την ικανοποίησή τους θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στις 12 το μεσημέρι, με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα αποτελείται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, σε σχετικό τους μήνυμα οι αγροτοκτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στις κινητοποίησεις καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φλεβάρη. Η αναχώρηση θα γίνει την Δευτέρα 13/2 από το λιμάνι της Σούδας.

Όπως λένε:

«Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά 11 βαθμούς ανέβηκε η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο σε 90 λεπτά!

Από τους 19 στους... 30 "σκαρφάλωσε" ο υδράργυρος στο...

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Χανίων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις, που...

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε επικίνδυνα παιχνίδια για τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, όπως το μέτωπο...

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην...